Prvenstvo države u karateu – dominacija „Pobednika 032“

Na otvorenom prvenstvu Srbije u karateu održanom 21. novembra u Kruševcu, karatisti čačanskog kluba „Pobednik 032“ predstavljali su grad sa 16 takmičara. Na ovom prvenstvu učestvovalo je preko 500 takmičara i 25 klubova.

Na tatatmiju su se nadmetali od najmlađih, pa sve do veterana u različitim disciplinama.  Najmlađi takmičar kluba, Maksim Marinković – 4 godine, postao je dvostruki prvak države i sa dva zlatna odličja sa takmičarima starijim od sebe, s obzirom da je najmlađa uzrasna kategorija 5 godina, uspeo da i u disciplini kihon i u disciplini kate dodje do prvog mesta.

Jana Zimonjić, takođe mlad, ali godinama unazad perspektivan karatista, od skoro i aktivni borac, postala je dvostruki prvak države – prvo mesto kate, prvo mesto borbe, dok je u disciplini slobodnih borbi starije kategorije uspela da se izbori za bronzu.

Njena starija sestra, Jovana Zimonjić u velikoj konkureciji kadeta osvojila je drugo mesto u katama, treće u borbama, kao i prvo u slobodnim borbama starijih kategorija, što je veliki uspeh za ovu mladu nadu koja je u disciplini slobodnih borbi, radila sa devojkama koje su i vise od dve godine starije od nje.

Andrea Brezjaković, kadet – treće mesto u borbama.

Luka Mladenović, dečak koji niže uspehe poput ostalih drugarica, od koga se i očekivalo ovako nešto, dvostruki je prvak države. Zlatna medalja kate, zlatna borbe, dok mu je ovaj put u kategoriji slobodnih borbi pripala bronza.
Suzana Jerinić, vicešampion države u borbama, izgubila je od klubske drugarice Helene Brković, koja je u finalu pobedila i samim tim postala šampion države u borbama. Dok je poredak u slobodnim borbama bio sličan, samo što je tu Helena osvojila drugo mesto, Suzana treće. Ovo samo pokazuje koliko su ove devojčice bile neprikosnovene na borilištu, ogroman uspeh i za klub i za njih.
Nikolina Lazović – dva bronzana odličja kate i borbe.
Milica Vučković – zlatna medalja u katama.
Lazar Vujadinović – srebro kate.
Isidora Pantelić – treće mesto kate i dogovoren sparing, drugo mesto borbe.
Milica Maksimović – zlatna medalja kate, bronza borbe.
Dijana Blagojević – četvrto mesto kate.

Tri devojčice, Anđela Čemerikić, Aleksandra Mijatović i Nevena Mijatović koje su tek krenule da se takmiče, pokazale su da su izuzetno talentovane za ovaj sport. Sve tri su imale jako veliku konkurenciju i ovaj put je Nevena Mijatović za vrlo malo ostala bez medalje, dok je Anđela Čemerikić u konkurenciji od 15 takmičarki osvojila treće mesto, a Aleksandra Mijatović dva treća mesta u disciplinama kihon i kate.
Kata tim kadeta Jovana Zimonjić, Milica Vučković i Andrea Brezjaković, „okitio“ se najsjajnijim odličjem.
Tim Nikolina Lazović, Suzana Jerinić, Helena Brković u borba timu takodje „zlatne“, dok su u katama osvojile bronzanu medalju.
Mešoviti kata tim: Jana Zimonjić, Luka Mladenović, Dijana Blagojević – bronzana medalja.

– Srce mi je ogromno. Ovo takmičenje je bilo najmasovnije i najkvalitetnije od početka sezone i konkurencija je bila ogromna. Naš klub je u skoro svakoj kategoriji od 5-15 godina, imao po jednog osvajača medalje, što je u konkurenciji od preko 500 takmičara nemerljiv uspeh. Moji takmičari su ostavljali iza sebe takmičare sa većim iskustvom od njih. Pojedinci su bili neprikosnoveni u svojim kategorijama, kao što je slučaj sa Lukom, Janom, a pogotovu sa Helenom Brković i Suzanom Jerinić, drugaricama i iz školske klupe, koje na svakom takmičenju gledamo u finalu.  Naglasila bih da ovo sve ne bi bilo moguće bez podrške roditelja, obzirom da „sluha“ za klub nema niko u smislu bilo kakvog sponzorstva ili pomoći. Svojim učenicima čestitam na ogromnom uspehu, i velika zahvalnost Mariji Pantelić, majci koja na već nekoliko takmičenja aktivno učestvuje u organizaciji dece na borilištu i samoj podršci koju im pruža zajedno sa mnom. Kao i Luki Petković, bivšem svetskom i evropskom šampionu, koji je pomogao i u samoj pripremi borbaša pred ovo takmičenje, rekla je trener i predsednik kluba Marija Petković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име