Radojević: Obradovića uplašila vest o vraćanju cenzusa na 5 odsto

Na Obradovićevu teoriju o postajanju „srpskog genoma“ koju nije želeo da objasni u javnosti, reagovao je Dušan Radojević, narodni poslanik iz Čačka. Tim povodom optužio je poslanike Dveri za neprilično ponašanje na sednicama Skupštine i izrazio sumnju da se iza toga krije strah od vraćanja cenzusa na 5 odsto.

Na sednici Narodne skupštine, poslanici Dveri, ponovo su pokazali svoje pravo lice. Drskost, bezobrazluk i uvrede ponovo „krase“ sledbenike LJotićeve pogubne ideologije.

Nakon što je premijerka Brnabić pitala Obradovića kada planira da vrati 2 700 000 dinara sa kamatom, koje su Dveri dobile od Kolubare u vreme žutog režima, poslanici Dveri odgovorili su sa uvredama i bahatim ponašanjem. Najveće uvrede uputili su Ani Brnabić, šireći pritom etničku i nacionalnu mržnju, kao i diskriminaciju protiv nje.

Ko je Obradović da bilo kome broji krvna zrnca? O kakvim čistim genomima on priča? Da li je svestan da je time uvredio 300 000 parova koji se bore sa sterilitetom. Da li je svestan da je uvredio sve građane koji su u mešovitom braku, kao i članove njihovih porodica? Sve uvrede koje Dveri upućuju ljudima samo zato što se razlikuju po tome šta govore, u šta veruju, čemu pripadaju ili koga vole, zaslužuju javnu osudu! Ubedjen sam da je ovaj performans od strane poslanika Dveri, reakcija na strah od mogućeg vraćanja cenzusa na 5 odsto.

Dveri, kao i nekadašnji LJotićev fašistički pokret „Zbor“, dobacuju do 2% rejtinga u društvu, i kao takvi novi cenzus neće moći da pređu. Bar ne sami. Ali sa kim bi Dveri mogle u koaliciju posle svega? Bili su sa Radulovićem (DJB), sa Sandom Rašković (DSS), sa Stamatovićem (ZS), sa Djilasom (SzS), sa Žikom Gojkovićem (POKS), trčao je Boško i za Šešeljem, kao i za Zavetnicima trenutno… Sa kim će sada tikve saditi?

Dušan Radojević, narodni poslanik i član GO SNS

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име