Radojević: Opozicija da prihvati odgovornost i plati aktivistima kazne!

Povodom kazni koje su stigle na kućne adrese mnogim aktivistima, a vezane za nezakonite blokade puteva, oglasio se Dušan Radojević, narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Mišljenja je da bi kazne trebalo da plate političari koji su gradjane pozivali da počine prekršaj.

Nakon civilizovanog i demokratskog razgovora izmedju meštana Jadra i predsednika Vučića, sporni zakoni su povučeni. Nisu pobedile stranke i političari, pobedila je Srbija. Pokazano je da nema tog zakona koji će predsednik Vučić potpisati a da gradjani sa njim nisu saglasni, ma kakve posledice zbog toga imali. Na drugoj strani, opozicija je videla svoju priliku da unese strah i razdor medju gradjane. Zbog glasova i reklame, naravno. Pozivali su gradjane na radikalne blokade puteva, na uskraćivanje prava na slobodu kretanja i fizičke obračune. Sada na društvenim mrežama kruže fotografije prekršajnih prijava zbog kršenja Zakona o bezbednoati saobraćaja.

Smatram da te kazne treba da plate oni koji su pozivali gradjane na blokade i da sad pokažu ko su i šta su, kada su im kolege u nevolji. Setite se kako su pre 20 i više godina pozivali narod na gradjansku neposlušnost. I šta je bilo na kraju? Sve račune gradjani su platili dolaskom žutih na vlast i to sa kamatom. Smatram da Djilasova opozicija i dalje obmanjuje aktiviste pozivajući ih da se obrate njihovom pravnom savetu i da će zbog toga snositi dodatne troškove sudskih postupaka. Vreme je da opozicija okupljena oko Djilasovog kapitala preuzme odgovornost za sopstvena dela i bar ovim ljudima plati kazne.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име