Radojević podetinjio! Mališani ga vratili u detinjstvo

Juče je na Gradskoj plaži kraj Morave organizovana manifestacija „Stvaramo zajedno“. Građani su imali priliku da na dvadesetak štandova vide rezultate vrednih ruku naših izlagača.

Organizatori poručuju da im je cilj da manifestacija poprimi tradicionalni karakter, ističu da se ideja rodila 2018. godine kada su prvi put organizovali sajam rukotvorina.

Ovaj sajam se razlikuje od drugih zato što ima međugeneracijski aspekt.

Pored sajma rukotvorina, pažnja je posvećana najmljađima sa ciljem da stvore ljubav prema starim zanatima i savremenom stvaralaštvu. Deca su oduševljeno prilazila stolovima i uz podršku iskusnih tvoraca rukotvorina, stvarali svoje kreacije koju su kasnije bile izložene.

Svoje znanje sa mališanima razmenio je i Dušan Radojević, nekadašnji gradski većnik za mlade i kulturu, a danas narodni poslanik.

„Obožavam društvene aktivnosti. Jedan od glavnih ciljeva davne 2014. godine, prilikom otvaranja Kancelarije za mlade, bio je podizanje kapaciteta organizacija civilinog društva. Danas je Čačak veoma aktivan i graðani sve više pokreću inicijative. Ovo je lepa manifestacija koja pažnju poklanja deci i treba više ovakvih aktivnosti. Meni je bilo lepo, mogu misliti kako je tek njima. Vratili su me u detinjstvo“ – rekao je Radojević.

Organizatori poručuju da će iduće godine nastaviti sa sličnim aktivnostima, u parkovima, pored reka, u Ovčar Banji…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име