Radojević poručio mladima: Kad vam kažu da ne uzmete 100 evra, podsetite ih da vam oni duguju 1000 evra

Danas je poslednji dan za prijavu za bespovratnih 100 evra pomoći od države. Pravo na ovu vrstu pomoći imaju mladi između 16 i 29 godina života. Potrebna im je samo lična karta i otvoren bankovni račun, a isplata počinje u utorak , 1. februara.

Ovakva odluka države izazvala je različite reakcije u društvu, pa se tim povodom oglasio i Dušan Radojević, narodni poslanik.

„Kada je najavljeno da će penzioneri dobiti dodatnih 20 000 dinara, mnogi su govorili dajte mladima. Sada kad mladi dobijaju, neki pitaju po kom osnovu? Narodu se ne može ugoditi? Mislim da svi zaslužuju svaku vrstu podrške u ovim vremenima punim raznih izazova i kriza.“ – rekao je Dušan Radojević.

Opozicija smatra da se na ovaj način „kupuju“ mladi ljudi zbog predstojećih izbora, posebno što je obećana dodatna pomoć ukoliko SNS pobedi na izborima. Najglasniji zagovornici ove teze su funkcioneri stranaka koji su proistekli iz Demokratske stranke. Radojević se priseća da su upravo oni obećavali 1000 evra svim gradjanima Srbije u vreme predsedničke kampanje 2008. godine, nakon koje je Boris Tadić pobedio na izborima. On smatra da su gradjani tada bili obmanuti i da nisu dobili ni jedan evro obećanog novca, dok su pripadnici Demokratske stranke dobili još jedan mandat. Tako da oni duguju tih 1000 evra i dalje.

„Sećam se, kada sam imao 18 godina, žuta b***a (Tadić, Djilas, Pajtić, Jeremić…) je obećala 1000 evra svim gradjanima Srbije. Niko nije dobio ni jedan evro od njih, a oni su dobili još jedan mandat. Tako da, kada vam kažu da ne uzimate 100 evra od Vučića, podsetite ih da oni i dalje duguju!“ – napisao je Radojević na tviteru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име