Radojević: Sudski procesi dugo traju i to gradjane dodatno nervira

Na poslednjoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije, poslanici su raspravljali o kandidatu za predsednika Vrhovnog kasacionog suda. Jedini kandidat je bila Jasmina Vasović, a nju je predložio Visoki savet sudstva.

Učešće u raspravi uzeo je i Dušan Radojević, narodni poslanik iz Čačka. On je tom prilikom pričao o problemima sa kojima se gradjani susreću na sudu i parnicama koje predugo traju.

„Sudski procesi u našoj zemlji traju dugo. Tužena lica izbegavaju da se pojave na ročištima kako bi sudski postupci zastareli, a sve u nadi da će izbeći odgovornost. Građane ta nepravda dodatno nervira, pored štete koja im je naneta. O tome sam govorio na sednici i pozvao sudiju Majića da radi svoj posao i da se ne bavi politikom. Neuspela reforma pravosuđa iz 2009. godine nas je koštala peko 40 miliona evra!“ – napisao je Radojević na svom fejsbuk profilu.

On je glasao za predlog Visokog saveta sudstva i iskazao nadu da će se izborom Jasmine Vasović uvesti red u naše pravosudje.

„Ovim putem čestitam Jasmini Vasović na izboru za mesto predsedice Vrhovnog kasacionog suda u nadi da će se uvesti red u našem pravosuđu. Ona je naša Čačanka i ima bogatu biografiju, a ujedno je bila član Radne grupe za izradu Zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku.“ – zaključuje Radojević.

Jasmina Vasović je rođena 1969. godine u Čačku, diplomirala je 1995. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a pravosudni ispit je položila 27. juna 2020. godine.

Vasović će sledeće sedmice položiti zakletvu u parlamentu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име