Raseljena lica iz BiH i Hrvatske dobiće svoj dom, u Čačku se gradi 25 stanova na Ljubić keju

Čačak – U okviru proširenja devetog potprojekta Regionalnog projekta stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji

Raspisan je tender za izgradnju višeporodičnog stambenog objekata u Čačku. Predmet nabavke su građevinski radovi na izgradnji zgrade sa 25 stambenih jedinica na Ljubić keju namenjenih izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, prenosi agencija RINA.

Finansijska sredstva za izgradnju ovih 25 stambenih jedinica obezbeđuju se kroz donatorska sredstva Fonda regionalnog stambenog programa, a preko Banke za razvoj Saveta Evrope.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, maksimalni budzet ugovora za izgradnju objekta u Čačku je 811.145 evra.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 4. januar 2021. godine.

U skladu sa važećim zakonskim propisima, investitor i vlasnik stambenog objekta biće Grad, upotrebna i druge dozvole glasiće na Grad.

Postupak izbora korisnika koji će realizovati Komisija za izbor korisnika u čijem radu učestvuju predstavnici Grada, poverenik za izbeglice i migracije i predstavnik Komesarijata, pomoćiće u rešavanju stambenih potreba izbeglica.

Grad će, po sticanju prava svojine na izgrađenim stanovima, zaključiti sa korisnicima ugovor o zakupu nepokretnosti na određeno vreme, ne kraće od 6 (šest) meseci, a po isteku ugovornog roka zakupa, Grad i izabrani korisnik mogu produžiti ugovor o zakupu nepokretnosti ili zaključiti ugovor o kupoprodaji nepokretnosti, u skladu sa odredbama člana 19. Zakona o izbeglicama i Sporazuma o donaciji.

3 KOMENTARA

  1. Ovo zaista nema dalje.U ovoj drzavi je glavni problem izbeglica ,raseljenih lica,emigranata A PITATE LI SE GOSPODO KONKRETNO GRADSKA VLASTI IZ CACKA KOLIKO NAS RODJENIH CACANA OSTADOSMO BEZ KROVA NAD GLAVOM I PITATE LI SE KAKO MI PREZIVLJAVAMO? BRUKA I SRAMOTA,PONUDITE NAMA TAKVE STANOVE ,JER U OVOM GRADU MASU STANOVA KO ZNA KO KORISTI,NAJMANJE ONI KOJI NEMAJU KROV NAD GLAVOM.OBJAVITE JAVNO SPISAK TIH OPSTINSKIH STANOVA I KO ZIVI U NJIMA.
    BRAVO,UNISTITE NAS CACANE ,A DAJTE SVE OVIMA STO IZBEGOSE.GDE MI DA IZBEGNEMO MOLIMO ZA SAVET!

  2. Najbolje da mi prebegnemo u Bosnu ili Hrvatsku, pa će njihov fond (koji plaća EU) da nam izgradi stanove i tako u krug. Jadan li je ovaj Balkan.

  3. Raspitajte se i objavite šta je sa pravima boraca prve kategorije koji su priznati od 01.01. 2021 i imaju više prava među kojima i na 10% socijalnih stanova, stanova za MUP, stanova za vojsku… povlastice pri zapošljavanju, povlastice za PIO, za zdravstveno..Gde da vidimo te vesti? A ne samo dobre vesti za one koji su bežali sa svoje zemlje i prodavali je za milione maraka, dok su deca od 18g iz Srbije išla dole da im brane njihovu zemlju! I pored miliona koje su uzeli opet ovde imaju besplatno sve i sve povlastice! Sramota. Raspitajte se novinari i objavite to! Čast izuzecima, dobrim i poštenim Srbima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име