Raspisan drugi po redu poziv za zamenu kotlova

Град Чачак расписао је други јавни позив за суфинансирање мера пројекта за смањење загађења ваздуха у Србији из индивидуалних ложишта. На овај начин грађани могу могу конкурисати, уколико испуњавају све наведене услови, и добити потпуно бесплатно еколошки прихватљивије и енергетски ефикасније котлове на гас.

-Позивам све грађане који желе да допринесу бољем квалитету ваздуха у нашем граду да се пријаве на овај јавни позив и да у својим домаћинствима замене постојеће уређаје за грејање еколошки прихватљивијим и енергетски ефикаснијим котловима на гас. Град Чачак ће учествовати са максимално до 100 одсто укупне вредности са ПДВ-ом, што ће бити остварено кроз доделу гасног котла крајњем кориснику у власништво (15 кондензационих котлова снаге 25 kW и 15 кондензационих котлова снаге 32 kW). Важно је да се што већи број грађана пријави за овакве мере како бисмо заједничко унапредили животну средину у нашем граду. Град Чачак континуирано спроводи пројекте који се тичу замене уређаја за грејање у домаћинствима који користе нечисте енергенте у циљу смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних ложишта која су се показала као један од највећих извора загађења у зимском периоду. Ускоро ће бити расписан и јавни позив за доделу шпорета на пелет и драго ми је што постоји велико интересовање грађана за ове мере – рекла је Марјана Петронијевић, помоћница градоначелника Чачка.

Детаље о условима конкурса, као и потребне обрасце можете наћи на сајту Града Чачка, на следећем линку:

https://www.cacak.org.rs/Drugi_javni_poziv_za_sufinansiranje_mera_smanjenja_zagadjenja_vazduha_u_gradu_Cacku_poreklom_iz_individualnih_lozista-1-1-5759

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име