Rekonstruisan most na Čemernici koji spaja Miokovce i Gornju Gorevnicu

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je danas sa saradnicima posetio Mesnu zajednicu Miokovce, gde je završena rekonstrukcija mosta koji ovu MZ spaja sa MZ Gornja Gorevnica. Prošlogodišnje junske bujične poplave drastično su oštetile most, zbog čega je bio zatvoren za saobraćaj. Ova investicija vredna je 30 miliona dinara, a finansirana je iz budžeta Grada Čačka. Izvođač radova je čačanska firma „Ratko Mitrović Construction“.

„Upravo je završena i asfaltna baza, tako da je most urađen u punom profilu na radost meštana svih suvoborskih sela. Takođe, u ovom delu je potpuno uređen vodotok Čemernice. Obala je celom dužinom ojačana, a na uzvodnom delu urađena je regulacija sa obalama utvrda. Kada ovako održavamo vodotokove prvog reda, u značajnoj meri utičemo da oni budu potpuno bezbedni, i apsolutno smanjujemo rizik od poplava“ – rekao je Todorović.

Gradonačelnik Čačka je izrazio veliku zahvalnost Miokovčaninu Peđi Radovanoviću i Savu Antonijeviću iz Gornje Gorevnice, koji su, iako je Grad želeo da im isplati, besplatno ustupili deo svog imanja, kako bi rekonstrukcija ovog mosta, koji je za ovaj kraj od vitalnog značaja, bila urađena na najbolji mogući način.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име