Rekonstruisanu OŠ “Ratko Mitrović” posetili zamenik gradonačelnika i narodne poslanice

Vlada Republike Srbije je za rekonstrukciju OŠ “Ratko Mitrović” izdvojila 160 miliona dinara, a grad Čačak za tehničko projektnu podršku, parterno uređenje i opremanje kabineta još 10 miliona dinara.

Završene radove na rekonstrukciji OŠ “Ratko Mitrović” juče su obišli Vladan Milić zamenik gradonačelnika Čačka i članice Odbora za obrazovanje, nauku i informatičko društvo u parlamentu Republike Srbije i narodne poslanice Milica Dačić i Biljana Jakovljević.

„Procesom rekonstrukcije nije obuhvaćeno uređenje trotoarskih staza koje će biti završene do kraja godine i za te namene grad je izdvojio 850.000 dinara“, rekao je Vladan Milić zamenik gradonačelnika Čačka.

„U narednom periodu u planu je rekonstrukcija OŠ “Dragiša Mišović” ali i veliki broj škola na seoskom području uz podršku Vlade Republike Srbije“ – najavila je Biljana Jakovljević narodna poslanica.

„Plan Vlade Srbije da se i u narednom periodu bavi razvojem informacionih komunikacionih tehnologija kroz projekat „Povezane škole” ministarstva prosvete, nauke tehnološkog razvoja“ – rekla je Milica Dačić narodna poslanica i dodala da će to doprineti boljem obrazovanju i sticanju znanja učenika u svetu digitalnih nauka .

„OŠ “Ratko Mitrović” je završila proces kompletne rekonstrukcije i sanacije prostora i na taj način dobila nove uslove za rad i funkcionalni oblik koji je prilagođen uslovima obrazovanja za 21. vek“ rekao je Đuro Ceranić direktor škole.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име