Rekonstruiše se most na Čemernici koji spaja Miokovce i Gornju Gorevnicu

Čačak – Most na Čemernici, koji spaja dve mesne zajednice, Miokovce i Gornju Gorevnicu, sagrađen je pre više od 20 godina. Tokom letnjih padavina, prilikom velikog prihvata vode sa Suvobora i Maljena, ali i Galiča i Jeljena, došlo je do urušavanja jednog krila ovog mosta. Nakon raspisanog konkursa za javne nabavke, čačanska kompanija „Ratko Mitrović Construction“ dobila je posao za izvođenje radova i ušla u rekonstrukciju i izgradnju mosta. Radovi su u punom jeku, na veliko zadovoljstvo meštana ovog kraja.

Radiša Stevlić, predsednik MZ Gornja Gorevnica

„Ovo je projekat koji se obavlja sa velikim uspehom, a koji je veoma bitan za naše selo, ali i za opštinu Gornji Milanovac, jer most spaja Pranjane i Miokovce. Od velikog je značaja za sve žitelje u ovom kraju, puno je zaposlenih koji ovuda putuju i zaista nam svima puno znači. A verujte, sablasna je slika bila letos, kada je voda odnela deo mosta, napravila odron i potkopala noseće stubove. Čemernica je nepredvidiva reka, treba organizovati i uređenje korita i očistiti rastinje, pa će se samim tim smanjiti i rizik od ovakvih sutuacija u budućnosti“, rekao je Radiša Stevlić, predsednik MZ Gornja Gorevnica.

Ova investicija vredna je 30 miliona dinara i finansira se iz budžeta Grada Čačka. Gradonačelnik Čačak Milun Todorović, sa saradnicima, danas je posetio  Miokovce.

„Zajedno sa „Srbijavodama“ smo dosta odradili na preventivnom delovanju od izlivanja vodotokova, ali ovde gde se to nije očekivalo, velika bujična voda je oštetila deo mosta. Veoma je značajan za meštane obe mesne zajednice, koji imaju obradive površine sa obe strane reke, a sada obilaze oko sedam kilometara da bi došli do svojih njiva. Novi most biće bolji i kvalitetniji od starog, a nosivost će biti ograničena do 15 tona. Takođe, planirano je i čišćenje korita u ovom delu  Čemernice“, obrazložio je prvi čovek Grada, naglasivši da će, ukoliko vremenski uslovi dozvole, most biti završen do kraja ove godine.

Novinar: Svetlana Vučković, Forograf: Saša Tanasković

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име