Republika Srbija i Grad Čačak su u vikendu za nama bili svetska prestonica sportskog plesa

Plesni savez Srbije i Plesni klub „Luna“ su organizovali međunarodno takmičenje sportskog plesa „WDSF INTERNATIONAL SERBIA OPEN 2021- ČAČAK TROPHY 2021“ i Državno prvenstvo Republike Srbije u latino plesovima.

Takmičenje je podržano od strane resornog Ministar omladine i sporta i Grada Čačka.
U subotu je dodeljen Trofej Čačka najboljem formacijskom timu.

Nedelja je bila rezervisana za kategorije svetske federacije sportskog plesa (World DanceSport Federation) WDSF INTERNATIONAL SERBIA OPEN LATIN I WDSF INTERNATIONAL SERBIA OPEN STANDARD.

Takmičenje je jedno od najvećih u ovom delu Evrope, a u ovom delu godine i među najvećim svetskim takmičenjima sportskog plesa. Takmičari su se nadmetali u mnogobrojnim starosnim kategorijama od pionira do seniora, plešući uz divne latino i standardne ritmove, sambe, ča ča ča, rumbe, paso dobla, jive, valcera, tanga, bečkog valcera, slou foksa i quistepa.

U Čačku su plesale 22 zemlje, a sve ih je sudilo 25 međunarodnih sudija!

Velika zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta i Gradu Čačku na velikoj podršci.
Takmičari su bili sjajni, a mi smo se pokazali kao odlični domaćini. Atmosfera je bila izuzetna, pohvale stižu sa svih strana, strani takmičari su oduševljeni!
Na večernjem svečanom otvaranju, specijalnu ulogu su imali i muzičari orkesta Marka Trnavca koji su izveli uz zvuke trube Ćao Bela, što je sve oduševilo.

Takmičari Plesni klub Luna su imali odlične rezultate. Na Državnom prvenstvu u kategoriji Omladinaca Nikola Čutović i Sara Bogdanović su zauzeli 2.mesto, a u finalu kategorije Starijih Omladinaca na Državnom prvenstvu imali smo tri para u finalu.

Jovan Ilić i Jana Lukić su zauzeli 3.mesto, Stefan Stančić i Iva Ferluga su bili na petoj poziciji, a Vuk Borović i Marija Bilbija su zauzeli šesto mesto.

Veliki rezultat je napravio i naš formacijski tim Omladinac Latin girls koje su osvojile Trofej Čačak!

Pionirski formacijski tim Luna kids je zauzeo prvo mesto, tim Mlađih Omladinac Dance Babys su zauzele 1. mesto, i seniorski tim Rebel force su takođe prve.

Želimo da se zahvalimo Gradu Čačku na velikoj podršci bez koje ne bismo uspeli, SOŠO“1.novembra“ i Zračku na ustupanju prostora za ovaj sjajan dogadjaj, kao i Sportskom centru Mladost, Turističkoj organizaciji Čačka i Domu Kulture na velikoj podršci koju su nam pružili!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име