Rock Opera – Žestoki rock i klasična muzika  

Rock Opera Novosadskog big benda i hora i orkestra opere iz Novog Sada – žestoki rock i klasična muzika na jednom mestu. U ovom spoju energije i virtuoznosti na klasičnim instrumentima čačanska publika će uživati 1. septembra sa početkom u 22h.

Muzički spektakl Rock Opera u svoj program je uvrstila  22 numere najvećih hitova svetski poznatih rok grupa i muzičara. Tako će se uz zvuke simfonijske muzike pod dirigentskom palicom Fedora Vrtočnika, u jedinstvenim aranžmanima, interpretaciji i muziciranju, čuti legendarne rock pesme uz koje su odrasle generacije od 70-ih do danas. „Light My Fire“,  „Somebody to love”, „Purple Rain“, „Tush“ delić su svetski poznatih hitova koji će biti predstavljeni u autentičnim aranžmanima. Baš zbog ove muzičke raznovrsnosti koja uključuje različite ukuse, dirigent Fedor Vrtačnik kaže da je koncept ovog muzičkog spektakla podjednako pristupačan za sve generacije.

Rock Operu čine 50 muzičara na sceni, među kojima su članovi hora i orkestra Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Novosadski Big Band, a kao vokalni solisti nastupaju Jana Šušteršič, Bojana Stamenov, Zoran Šandorov, Mattia Zanatta, Nikola Mijić i članovi hora opere iz Novog Sada.

Ovaj jedinstven nastup je poklon gradu u okviru obeležavanja 20 godina od osnivanja kompanije Del Systems uz podršku Gradske uprave grada Čačka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име