RUS: Borićemo se podjednako za prava Rusa i Čačana

U našu redakciju stiglo je saopštenje Stranke Rusa Srbije koje prenosimo u celosti:

„Stranka Rusa Srbije“ je organizacija gradjana nacionalne manjine kao i svih gradjana Republike Srbije, bez obzira na rasnu, versku ili nacionalnu pripadnost, koji su slobodno i dobrovoljno udruženi osnovali stranku u cilju ostvarivanja političkih ciljeva, demokratskim oblikovanjem volje gradjana kroz ucesće na izborima.

Svojim radom i političkim delovanjem na političkoj sceni u Čačku, posebno i prevashodno biće usmerena na predstavljanje i zastupanja interesa ruske nacionalne manjine u Čačku i zaštitu i unapredjenje prava kako ruske tako i pomoć svim nacionlnim manjinama i socijalno ugroženim licima u skladu sa Ustavom, zakonima i medjunarodnim standardima!

Foto: Stranka Rusa Srbije u Čačku

Poseban cilj nam je da predstavimo problematiku izbeglih i raseljenih lica u Čačku jer je najveći broj izbeglica „nestao“ iz evidencije tako sto su postali gradjani Čačka a njihovi psihosocijalni, ekonomski i drugi problemi ostali su nepromenjeni.

Takodje zalagaćemo se za prava svakog gradjanina Čačka-Srbije da slobodno iskazuju svoju politicku, kulturnu i svaku drugu naklonost prema Ruskoj Federaciji kao državi i odnos prema Ruskom narodu.

Pozivamo sve gradjane Čačka da svojim glasom podrže našu manjinsku stranku, kojoj nije isključivo samo cilj osvajanje vlasti već da društvo u kome težimo bude slobodno i pravedno, a to je društvo koje pruža političke mogućnosti svakom gradjanu da svojim radom, talentom i slobodnom inicijativom, stvori sebi poželjne uslove života.“ – stoji u saopštenju.

Stranka Rusa Srbije na lokalnim izborima u Čačku nastupa pod brojem 5 a prvi na listi je Ivan Logvinov.

„GLAS ZA SPAS“ – Stranka Rusa Srbije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име