„S prirodom na ti“ u OŠ „Preljina“

U OŠ „Preljina“ u saradnji sa Savezom učitelja Republike Srbije organizovana akcija“ S prirodom na ti“. Akcija je organizovana sa ciljem da promoviše i podstakne aktivnosti na otvorenom, igru, učenje i istraživanje u prirodi, o prirodi i za prirodu.
Deca provode manje vremena u prirodi nego ranije, a to utiče na njihovo zdravlje i razvoj. A šta ima lepše od prirode? Zato smo danas pokazali da se može učiti na otvorenom. Da u neposrednom kontaktu sa prirodom učimo i da je volimo i čuvamo.
Zato su učenici mlađih razreda današnju nastavu izveli u prirodi i pokazali da se može recitovati, crtati, pevati, pisati i igrati na otvorenom.
U našoj školi postoje tri učionice na otvorenom, a i samo seosko okruženje nam daje mogućnost da mnoge nastavne sadržaje organizujemo u prirodi. Da istražujemo, otkrivamo i upoznajemo bogatstvo prirode našeg kraja.
Zato drugari uzmite knjigu, blok, loptu i krenite do prve livade i tražite lekovito bilje. Do reke i naučite reke vaše okoline. Ili do prve šume odredite strane sveta, pogledajte gnezdo u krošnji hrasta i otkrite koje su to ptice vaših šuma. Hajde, budi i ti sa prirodom na ti, poručuju učenici Osnovne škole“Preljina“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име