Sajam zapošljavanja u Čačku. Posla ima, nezaposlenih sve manje

Први овогодишњи Сајам запошљавања на подручју Моравичког округа, организован је данас у Културном центру у Чачку, на коме су више од 350 нових радних места понудила 43 послодавца.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је овом приликом истакао да се у граду Чачку, захваљујући спровођењу мера активне политике, које се финансијски подржавају из градског буџета, у протеклих осам година упослило 40.000 људи.

„Гледајући статистику, у последњих петнаестак година Град Чачак је финансирао нешто мање од четири милиона евра у мера активне политике зашпошљавања. Захваљујући томе свему, дошли смо до бројке од 3.433 незапослене особе у Чачку, што је за око 500 мање у односу на прошлу годину. Радује ме што је данас присутно доста послодаваца, што страних, што домаћих и што и они који су незапослени баш данас могу наћи запослење за себе, а ми као локална самоуправа трудиућемо се да им у томе помогнемо“ – рекао је Тодоровић, истичући да се на данашњем Сајму први пут представила и немачка компанија ПWО, која за сада тражи инжењере, а како је најавио, градња ове фабрике у индустријској зони у Прељини, почеће крајем маја и у њој ће бити запослено око 800 радника.

У овој години, Град Чачак је издвојио пет милиона динара за финансирање мере самозапошљавања незапослених са територије града Чачка. Планира се подношење захтева Министарству за рад запошљавање, борачка и социјална питања за додатна средства у износу од 4.900.000 динара ради заједничког финансирања Града Чачка и Националне службе за запошљавање, како би кроз меру самозапошљавања посао добиле 33 особе.

Сајму је присуствовао и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, који је истакао значај оваквих манифестација.

„Прошле године смо одржали око 65 сајмова, учествовало је 1.700 послодаваца, који су понудили близу 20.000 новиха радних места. Ефекат јесте да се око 10.700 људи у Србији запослило управо захваљујући активности коју су показали на сајмовима и тај тренд ће се наставити и у овој години“ – рекао је Мартиновић.

На овогодишњем Сајму, посао су могли наћи васпитачи, економисти, инжењери електро и машинске струке, сарадници у осигурању, оператери у металопрерађивачкој и машинској производњи, електричари, радници у прехрамбеној и угоститељској делатности, а потребе су исказане и за продавцима, моделарима, шивачима, возачима, магационерима, административним радницима…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име