Skupljen novac za operaciju Nemanje Božića: Majka Milena dirnuta gestom jednog čoveka

Čačak – Priča o mladom Nemanji Božiću kome će majka Milena donirati bubreg, kako bi mogao normalno da odrasta pokrenula je Srbiju.

Humani ljudi nisu ostali imuni na problem ove porodice, pa je u rekordnom roku skupljen novac za operaciju, ali još uvek je potrebno obezbediti sredstva za putne troškove i dodatne analize u Turskoj, saznaje agencija RINA.

„Nakon što je pročitao našu priču, javio se čovek kome je sin preminuo od tumora na mozgu i za kog je skupljan novac za lečenje. Sve što je ostalo uručio je nama sa samo jednom željom da naš Nemanja bude zdrav. Dirnuti smo ovim gestom, ali samo roditelji koji imaju bolesnu decu tačno mogu da razumeju kroz kakve muke svi mi koji imamo taj problem prolazimo“, rekla je za RINU Milena Božić, Nemanjina majka.

Foto: RINA

Za Nemanjino ozdravljenje pokrenute su brojne humanitarne akcije, a već nekoliko dana na centralnom gradskom trgu u Čačku, biblioteka „Vladislav Petković Dis“ u saradnji sa Kancelarijom za mlade prodaju knjige kako bi donirali novac.

Foto: 032info

„Troškovi smeštaja su takođe poprilično visoki, deset dana pre operacije i posle 21 dan nakon intervencije moramo da boravimo u turskoj bolnici. Tačan datum polaska i operacije ćemo znati kad se sakupi dovoljno novca, nadam se da ćemo uspeti zajedničkim snagama da se izborimo da Nemanja otputuje jer je to njegova jedina šansa da normalno živi. Moj potez ne bi trebalo da se smatra herojskim, jer sam sigurna da bi svaka majka na ovom svetu učinila sve za zadravlje svog sina“, naglasila je Milena.

RINA (GZS)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име