SNS Čačak: Ilić je čovek koga je pregazilo vreme u svakom smislu

Nakon Ilićeve izjave za medije i napada na gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića u našu redakciju je stiglo saopštenje iz informativne službe SNS Čačak.

U svom, sramotno prepoznatljivom stilu, Velimir Ilić, politički penzioner i doživotni predsednik Nove Srbije, prosuo je niz neistina na račun Srpske naprene stranke, ali i stotine ljudi, koji pošteno i odgovorno rade svoj posao.

Čovek koga je vreme pregazilo i u svakom smislu prevazišlo, jer još živi u devedesetim godinama prošlog veka, bez osećaja bilo kakve odgovornosti, krajnje paušalno i zlonamerno, bez ikakvih argumenata, optužuje gradske zvaničnike, kulturne radnike, privrednike, strane investitore, putare, sportiste, novinare, pa čak i domaće životinje.

Od nekoga ko je u životu više napisao nego što je pročitao, ne očekujemo da razume da Čačak ne tone, već ogromnim koracima grabi napred i da se naš grad konačno istrgao iz kaljuge u kojoj se nalazio dok ga „vodio“ Velimir Ilić i njegova klika.

Krediti u današnjoj Srbiji više ne služe da se neko obogati, tako što ih neće vraćati, već predstavljaju sredstvo razvoja čitave zajednice. Čačak je najmanje zadužen grad u Srbiji, koji svakoga dana ima na računu više sredstava od visine kreditnog zaduženja i koji svoje obaveze uredno i bez ikakvih problema servisira, zahvaljujući izuzetno niskim kamatama i precizno planiranom punjenju budžeta.

U Čačku će uskoro biti otvoren nov, savremen bioskop i da, opet će se zvati „Sutjeska“, na zadovoljstvo svih Čačana. Ilić zaboravlja ili namerno ne pominje da je privatizacija nekadašnjeg „Čačak filma“, na koju se tako glasno žali, izvršena u vreme dok je on činio deo republičke vlasti.

Bilo bi bolje da se poznati filmofil, redovni posetilac Kinoteke, FEST-a, filmskih festivala i projekcija, poštovalac dobitnika Zlatnog lava, leoparda i medveda, zadrži na kravama i konjima koje pominje u svojim izjavama, jer mu je to verovatno bliži nivo .

Kad smo kod konja, želimo da podsetimo naše sugrađane, da je Ilić svojevremeno najavio da će Čačani igrati polo u Preljini, upravo pored kamena temeljaca za fabrike duvana i čokolade.

Baš tu, na tom prostoru, sada je formirana industrijska zona, izgrađena fabrika „Forverk“, koja će zaposliti više od 1000 radnika i oni će raditi u vrhunskim uslovima. Proizvodi iz tog proizvodnog pogona, sa natpisom „Napravljeno u Srbiji“, biće plasirani širom sveta.

U neposrednoj blizini ovog privrednog giganta, biće izgrađen, ali stvarno izgrađen, savremen hipodrom, na kome će trčati pravi konji, a ne Ilićevi jednorozi i poniji iz bajke.

Podsećamo sugrađane da su u prethodne tri godine ugašene kotlarnice na mazut („Prosveta“, a zgrade suda, tužilaštva i SUP-a su priključene na gradski toplovod) ida će ove godine na gas preći kotlarnica za grejanje OŠ „Vuk Karadžić“, Tehničke i Muzičke škole.

U protekle tri godine u Čačku je urađeno više od 100 kilometara asfaltnih puteva, izgrađeni novi i rekonstruisani postojeći bulevari. Čačak će ove godine dobiti prelepo šetalište i uređen gradski bedem, rekonstruisanu Bolnicu, Dom zdravlja u Ljubiću, nove saobraćajnice, objekte, parkove, sportske terene, igrališta za decu, gradsku plažu…

Vaš „projekat bazena“ koji pominjete, je samo idejno rešenje, a novac koji je budžetom opredeljen, podrazumeva kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju za dobijanje građevinske dozvole i izgradnju, kako bi bazen zaista bio izgrađen i da ne ostane kao Vaše neispunjeno obećanje i „mrtvo slovo na papiru“.

Vređajući Borac, gospodine Iliću, ne vređate samo njegove fudbalere, divne momke koji su ubedljivo prvi na tabeli, već vređate i košarkaše, odbojkaše, karatiste, atletičare, bicikliste i sve sportiste i državne reprezentativce iz našeg grada, kao i rezultate koje su ostvarili. Za razliku od Vas, mi se njima ponosimo. Da potsetimo, svi problemi sa kojima FK Borac i danas kuburi, recidivi su vremena vlasti Nove Srbije i Velimira Ilića, a ne Srpske napredne stranke.

G. Iliću, „Vašim“ auto-putevima se niko nikada nije vozio. Oni ne postoje. Ostali su izgubljeni u duvanskom dimu i potrošeni na razne donacije onima koje ste Vi podržavali.

U „Vaše“ vreme g. Iliću, „dva loša ubiše Miloša“, ali ga je jedan dobar napravio i omogućio nam da za sat vremena budemo u Beogradu..

Biće nam zadovoljstvo da svima pokažete „novac koji ste obezbedili“. Zakon o poreklu imovine će to omogućiti i svakoga smestiti tamo gde mu je mesto.

SAOPŠTENJE: Gradski odbor Srpske napredne stranke Čačak

1 KOMENTAR

  1. Napokon da neko ko ima mogućnost da izadje sa istinom, koja se dogadjala gradu Čačku,za vreme vladavine Ilića objasni grdjanima Čačka ko je ko u ovom našem prlepom Čačku…Svaka čast na izjavi…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име