SNS Čačak: Naša zemlja neće biti „parking za migrante“

Povodom još jednog bezumnog saopštenja gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri, kojim se po ko zna koji put samo bespotrebno unosi nemir u javnost, treba reći da se nekakve sulude ideje javljaju samo u njihovim bolesnim umovima, a politika koju vode je i dalje protiv svega i svačega, a najmanje u interesu bilo koga u Srbiji, navodi se u saopštenju GO SNS Čačak.

Priča da je neko u Čačku i Srbiji doneo nekakav famozni plan o naseljavanju izbeglica iz uglavnom azijskih država u srpska napuštena sela nema veze sa zdravim razumom, posebno jer je predsednik Aleksandar Vučić nebrojeno puta ponovio da naša zemlja neće biti „parking za migrante“.

Opet, koristeći se izmišljotinama i lažima, poput one da će Kosovo i Metohija biti priznati kao nezavisna država od strane aktuelne vlasti i Predsednika, Dveri pokušavaju da dodatno uznemire naše građane i dovedu ih u situaciju da počnu na ulici da zaziru od svakoga ko nije iste boje kože, jezika ili načina ponašanja kao domicilno stanovništvo. U našem gradu, kao uostalom i širom Srbije, ima sve više stranih radnika, turista, poslovnih ljudi, kulturnih poslenika… koji nikakve veze nemaju sa migrantima, ali Dverjani uporno pokušavaju da stvore utisak da su sve to potencijalni teroristi i ubice, čime se širi i podstiče ksenofobija, šalje ružna slika u svet i čini nemerljiva šteta našoj državi.

Prema pouzdanim informacijama u Čačku ne boravi ni jedan migrant, niti postoje objekti za njihov smeštaj, pa samim tim ni plan da se oni na ovom prostoru privremeno ili trajno naseljavaju. Pozivi „zabrinutih građana“ su po svoj prilici plod neobuzdane mašte rukovodstva Dveri, koje u nedostatku bilo kakvih planova i ideja šire lažne glasine i dezinformacije, sa samo njima poznatim ciljem.

Uostalom, ukoliko zaista žele da se informišu na ovu temu, potrebno je da se obrate nadležnim državnim organima pismenim putem i dobiju validnu informaciju, a ne da preko saopštenja javno prozivaju Policijsku upravu u Čačku i tobože na taj način traže zvanične podatke. Jer, kada bi to učinili, ne bi bilo mesta ni saopštenju niti bilo kakvom oglašavanju, što njima očigledno nije cilj. Istina bi ih demantovala.

Gradski odbor SNS Čačak

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име