SNS Čačak: Po tebi se ništa neće zvati

Foto: 032info

Povodom sramotne objave na FB stranici Dnevna doza prosečnog Čačanina, Gradski odbor SNS Čačak izdao je saopštenje:

Kako jeftin internet i nedostatak vaspitanja utiču na ljudski um, najbolje pokazuje objava Pavla Jelesijevića, koji je po zanimanju „aktivista sa društvenih mreža“. Nikoga više u Čačku, gradu pametnih, čestitih i sposobnih ljudi, gradu heroja, umetnosti, privrede i naravno košarke, ne čudi kada čovek bez biografije, sa lapidarnom lakoćom pljune na svoje sugrađane, pa čak i one najveće, a jedan od brojnih je svakako Radmilo Mišović. Nikoga ne čudi, ali se na gluposti ne ćuti. Zato iznosimo kratko poređenje, bez namere da bilo šta sugerišemo, a Čačani će već sami doneti zaključak.

1. Radmilo (dovoljno da svi znaju o kome se radi): Igrao je za prvi tim KK „Borac“ duže od 20 godina i bio dugo godina kapiten tima. Za 12 sezona u Prvoj saveznoj ligi SFRJ postigao je više od 7. 000 koševa (bez trojki). Pet puta je bio najbolji strelac Prve lige, bio je kapiten tima kada je ostvaren najveći uspeh – četvrto mesto u Prvoj ligi i plasman u Kup Radivoja Koraća u sezoni 1972/73. Nastupao je za reprezentaciju Jugoslavije. Bio je igrač, trener, šef stručnog štaba, direktor i predsednik KK „Borac“. Bio je član Upravnog odbora KSS. Za zasluge u sportu i ljudske vrednosti dobio je Oktobarsku nagradu grada Čačka 1973. godine. Nosilac je Ordena rada sa srebrnim vencem. Nekoliko puta je proglašavan za najboljeg sportistu Čačka. Proglašen je i za najboljeg sportistu grada Čačka u 20. veku. Bio je i ostao „Maršal sa Morave“, jer su ga Čačani uvek voleli i poštovali. Više od četiri decenije je proveo u hali kraj Morave, hramu košarke, igrao sa velikanima, ostavio neizbrisiv trag, a njegov oslikan lik je danas pod svodovima dvorane i njemu se klanja svaki poznavalac košarke koji se nađe na tribinama, bez obzira iz kog dela Srbije ili sveta dolazi. Nema ljubitelja košarke koji ne zna da je nosio broj 11 na svom dresu. Nije dozvoljavao nikom da se meša u njegove životne odluke, uvek je sam birao svoj put i to čini i danas sa svojih 80 godina, ispunjenih ogromnim iskustvom i ljubavlju prema Čačku i Srbiji.

2. Pavle Jelesijević: Aktivista sa društvenih mreža.

Sigurni smo da legendarni Radmilo Mišović zaslužuje da hala kraj Morave nosi njegovo ime, kao što smo sigurni da se po „prosečnima“ ništa neće zvati i da njihovo prisustvo u hali nikome neće nedostajati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име