Šta se dešava sa čačanskim naprednjacima?

Prošlo je devet meseci od izbora. Pobedu naprednjaka obeležilo je skromno veselje sa jasnom porukom da se nastavlja sa radom još efikasnije.

„Sa našim koalicionim partnerima nastavićemo da radimo još efikasnije u interesu svih naših građana i to već od sutra. Ponosan sam na činjenicu što smo sada osvojili 7.000 glasova više nego na prethodnim izborima“, rekao je tada Todorović.

Mnogi su se tih dana „otimali“ za funkcije i bili su glasni u svojim zahtevima. Evo danas, devet meseci nakon izbora, nikad tiši nisu bili. Ćutali su na sve napada na predsednika Vučića, ćutali su na dehumanizaciju njegove porodice, ćutali su na napade na gradonačelnika Todorovića i njegovu porodicu, ćutali su na kršenja epidemioloških mera, ćutali su na napade usmerene ka novinarima i mnoge druge laži i napade.

Čačanski naprednjaci sve češće iznose kritike na pojedine lokalne funkcionere. Stiče se utisak da je Milun Todorović u svemu sam. I kada treba da se radi i kada treba da se brani. Zameraju na lošoj stranačkoj koordinaciji Mesnih odbora.

„Komšije nam se obraćaju sa zahtevima, hoće rešenja za probleme. Koga da zovemo, kome da se obratimo? Sastanaka nema, na telefon se ne javljaju, sve prebacuju na Miluna. Kažu to moraš da vidiš sa gradonačelnikom. A ja ih pitam čemu oni služe? Jel moguće da svaka muka mora do predsednika?“ – poručuje član saveta jedne MZ.

Drugi sagovornik govori da je ulogu stranačkog koordinatora za rad sa Mesnim odborima preuzeo Trifunović ali da do njega ne mogu doći.

„Zovem predsednika Skupštine da organizuje sastanak sa direktorima, on svaki put kaže biće, biće. Sada se više i ne javlja“ – rekao je jedan od aktivnijih članova.

Odbornici takodje postavljaju pitanja vezana za rad stranke. Ne mogu da pojme da pojedini funkcioneri koji su uvek glasni kada je njihov interes u pitanju, zaćute uvek kada prodju izbori.

„Ja razumem Miluna, čovek ima posla preko glave. Prvo borba sa koronom, pa borba za privredu, pa ulaganja u infrastrukturu i obezbedjivanje projekata. Ali ne razumem da nema komunikacije medju ljudima, sa aktivistima. Pa čekajte, imali smo samo šest sednica Skupštine grada do sada. Šta je problem da se oni koji imaju slobodnog vremena u Gradskoj upravi posvete stranačkom radu? – kaže jedan odbornik vladajuće većine.

Činjenica je da su naprednjaci u Čačku, uz pomoć Vlade Republike Srbije, uradili u proteklih pet godina više nego njihovi prethodnici za trideset godina. Te rezultate su nagradili na prethodnim izborima sa 28 579 glasova, što je prema tvrdnjama Todorovića za skoro 7 000 glasova više nego na izborima 2016.

Država Srbija trpi pritiske sa svih strana. Za sada se uspešno nosi sa izazovima koje nosi virus korona, migrantska kriza, status južne srpske pokrajne, obračun sa organizovanim kriminalom. Predsednik Vučić je kivan na pojedince u redovima SNS zato što su se drznuli da zloupotrebe položaj, da učestvuju u pomaganju nekim kriminalnim grupama i što su nemi na mnoge političke dogadjaje koji se dešavaju u Srbiji.

Ostaje da vidimo da li će isto tako ćutati nakon stranačkog kongresa koji je Aleksandar Vučić najavio, na kome će jedna od tačaka biti „obračun sa mangupima u redovima SNS“.

2 KOMENTARA

  1. Uvek je problem u selekciji kadrova. Treba napraviti razliku izmedju onih koji se nameću i koji bi samo hteli funkciju, od onih koji hoće, znaju i smeju nešto da urade. Tu već gradsko rukovodstvo, čitaj g. M. Todorović ima odgovornost i krivicu, jer je na njemu da razlikuju dobar EPP, od kvaliteta i efikasnosti. U svakom slučaju podrška..!! Idemo dalje..!!

  2. Ne pricajte vise toliko hvaloslepa o Todorovicu.Pre svega zadnji republicki i lokalni izbori nisu uspeli.Pobednik izbora je BOJKOT.Nemaju naprednjaci za 7000 vise glasova nego 2016 na lokalnim izborima jer su pokrali zadnje lokalne izbore zajedno sa SPS-om.Nemaju legitimitet da vode grad Cacak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име