Svakog 15. u mesecu nezaposlene porodilje će dobijati naknadu

Правилником од 2013. до 2023. године, новчану помоћ незапосленим породиљама исплаћивао је Центар за социјални рад, а од јануара 2023. године па наовамо, Град Чачак. За ову годину је за те намене из буџета Града опредељено 46 милиона динара. Како број незапослених породиља варира, тренутно постоји решење за њих 208.

Уплате се врше преко банке Поштанска штедионица и оне су уредне. Правилником и решењем није дефинисан тачан датум уплате и колико сам разумео три мајке, које сам данас имао част да примим у свом кабинету, једини њихов захтев је да се дефинише тачан датум у месецу када би добијале новац, како би са њим могле да располажу. Схватајући колико им је то важно, донећемо одлуку да сваког 15. у месецу буде извшен трансфер новца на њихове жиро рачуне.

Ова издвајања нису законска обавеза, већ одлука Града Чачка да у једном делу помогне и оснажи младе мајке, поред свих осталих мера које спроводи, јер мајке и њихова деца за нас представљају најважнији сегмент наше заједнице.

Овој и сличним темама нема места политизацији, па ми једино остаје као непознаница, зашто су неки политички „лешинари“ у овој теми нашли простор за било какав политички ћар.

Остајемо отворени за разговор за све наше суграђане, у заједничкој жељи за што бољим и развијенијим Чачком.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име