Svim pripadnicima čestitamo Svetski dan civilne zaštite (VIDEO)

Prošlo je deset godina od kako je formirana jedinica civilne zaštite u Čačku. Ovaj Međunarodni dan civilne zaštite, pripadnici jedinice, su iskoristili kako bi se zahvalili svima onima koji su pomogli njihov rad. Tim povodom napravili su video klip u kome su se osvrnuli na svoje aktivnosti u godinama iza nas.

„Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i 10 godina od formiranja jedinica civilne zaštite opšte namene Grada Čačka želimo da iskažemo veliku zahvalnost na dosadašnjoj podršci tokom prethodnih godina našim sugrađanima, drugim gradovima i opštinama, a naročito našim pripadnicima jedinica civilne zaštite koji su od samog osnivanja jedinica dobrovoljno pristupili istim u cilju zaštite i spasavanja ljudi, životinja, životne sredine i materijalno-kulturnih dobara našeg grada. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo gradskom rukovodstvu koje je dalo veliku podršku u formiranju i održavanju ovog važnog sistema u društvenoj zajednici.“ – poručuju iz Civilne zaštite.

Pored gradske uprave i nadležnih ministarstava, pomoć u radu pružili su razne organizacije civilnog društva i pojedinci.

„Moramo spomenuti i našeg prijatelja koji je civilnoj zaštiti donirao novčana sredstva za unapređenje sistema zaštite i spasavanja gospodina Gorana Bojovića koji je rodom iz Čačka, a živi i radi u Kanadi. Zahvalnost dugujemo našim prijateljima iz Caritas Srbija koji su pomogli unapređenju sistema civilne zaštite grada Čačka, nekadašnjoj Kancelariji za javna ulaganja, a sadašnjem Ministarstvu za javna ulaganja, UNDP-u, Sektoru za vanredne situacije-Odeljenje za vanredne situacije u Čačku, CMO za lokalnu samoupravu Čačak i svim gradovima i opštinama iz sliva Zapadne Morave. Posebno priznanje i zahvalnost odajemo našem preminulom pripadniku JCZ Dejanu Vukadinoviću za njegov nesebičan doprinos u sistemu civilne zastite.“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име