Tim iz Čačka među najboljih 8 u Srbiji na „Svetioniku znanja“

Tim iz Čačka na Svetioniku znanja je u najboljih 8 timova u Srbiji. Nakon višemesečnog rada na projektu naš tim se plasirao u finale takmičenja. Od 15 gradova koji su se prvobitno takmičili, nakon 3 meseca izabrano je osam sa najboljom idejom čiji su timovi odgovorili na sve aktivnosti i obaveze koje su predviđene ovim takmičenjem. Čačak je trenutno prvi na rang listi zahvaljujući velikom trudu i angažovanju devojaka koje ga predstavljaju.

„Svetionik znanja“ je projekat koji sprovodi Asocijacija za Afirmaciju Kulture – ASK, a koji podstiče srednjoškolce da kroz kreativan i poučan višemesečan rad savladaju osnove pisanja projekata kao i prezenetovanje istih.

Partnerska organizacija Svetionika znanja u gradu Čačku je Kancelarija za mlade Čačak koja je objavila poziv srednjoškolcima i zajedno sa nosiocima projekta izvršila selekciju najboljih kandidata. Pored toga, Kancelarija za mlade odabranom timu pruža podršku i ima savetodavnu ulogu tokom celokupnog takmičenja.

Ovogodišnji tim iz Čačka čine Tijana Vučetić, Kristina Rajić, Tijana Vukašinović, učenice čačanske gimnazije i Irena Vučković iz Prehrambeno – ugostiteljske škole. Ove 4 devojke su vredno radile na svojoj ideji zajedno sa koordinatorkom Marjanom Petronijević, alumni mentorkom Natalijom Branković i stručnom mentorkom Slađanom Đorđević.

Nakon ispitivanja ciljne grupe, tim je kao problem prepoznao nedovoljan nivo ekološkog znanja i kulture kod omladine. Na osnovu toga osmislile su kreativan projekat pod nazivom „Florin kutak“, a kao zaštitni znak projekta odabrale su sovu ukazujući na to da su sove ugrožena životinjska vrsta u našem gradu i okolini. Projekat podrazumeva uređenje prostora na otvorenom i edukacije za mlade o ekologiji i zaštiti životne sredine.

U periodu od 26. do 28. novembra održaće se finale takmičenja na Avali gde će 8 najboljih timova predstaviti svoje projekte stručnom žiriju nakon čega će biti proglašen pobednik. Tim iz Čačka želi puno sreće svim timovima i poručuje da je važno učestvovati, bez obzira na plasman, jer su svi već pobednici imajući u vidu odlične ideje i projekte koje su osmislili, a najvažnije je to što su tokom takmičenja naučili mnogo toga i stekli poznanstva sa mladima iz drugih gradova širom Srbije.

„Svetionik znanja“ je projekat koji finansira Ministarstvo omladine i sporta već petu godinu, a sponzori su i Erste banka i DM drogeria.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име