Todorović: Formiran je radni tim sa suzbijanje Korona virusa

U NAŠEM GRADU FORMIRAN JE RADNI TIM STRUČNIH LJUDI ZA PRAĆENJE ŠIRENJA COVID 19 – KORONA VIRUSA NA TERITORIJI GRADA ČAČKA.

Radni tim na sednici održanoj danas, doneo je niz odluka i preporuka, u skladu sa odlukama Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Mere koje su donete:

– Zabrana skupova u zatvorenim objektima;
– Utakmice će se igrati bez publike;
– Kontrola objekata pored auto-puteva;
– Smanjenje turističkih dolazaka iz zaraženih područja;
– Preporuka ustanovama, školama, preduzećima je da, u dovoljnoj količini, obezbede dezinfekciona sredstva za pojačano održavanje higijene ruku i prostora.

Foto: Kabinet gradonačelnika

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, svim građanima koji imaju određene simptome respiratornih infekcija i koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenom korona virusom, dostupni su brojevi telefona, prema mestu prebivališta, u vremenu od 08 do 22h, na koje, od dežurnih epidemiologa, mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju.

Napominjemo da u takvim slučajevima nije potrebno ići u dom zdravlja ili bolnicu, niti šetnjom i drugim aktivnostima izlagati druge građane potencijalnim rizicima, već se treba odmah obratiti svom izabranom lekaru ili dežurnom epidemiologu na neki od dostavljenih telefona.

Telefoni pri Zavodu za javno zdravlje Čačak za informacije o korona virusu:

– 032/325-019
– 032/310-365
– 064/863-88-30
– 064/863-88-05

Kontakt se može ostvariti i sa Institutom za javno zdravlje Srbije na broj telefona 011/26-84-566, ili 060/018-02-44.

Izvor: 032info

1 KOMENTAR

  1. Šta će maska dotičnom pored Gradonačelnika, uplašio se, kako će inficiranom čoveku da priđe kada se plaši od Miluna i Miksa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име