Todorović izabran za predsednika Odbora SKGO

Milun Todorović, gradonačelnik grada Čačka, izabran je za predsednika Odbora za finansije i javnu imovinu u organizaciji „Stalna konferencija gradova i opština“.

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) osnovana je 1953. godine kao udruženje gradova opština i gradskih opština u Srbiji. Zahvaljujući velikoj podršci i aktivnom učešću članstva, uticaj SKGO sve je izraženiji i zato, kada je reč o reformi i jačanju lokalne samouprave, SKGO je prihvaćena kao nezaobilazan partner domaćim i međunarodnim institucijama, a sama je postala važan činilac u procesu decentralizacije i reforme sistema lokalne samouprave.

Tim povodom, Milun Todorović, obratio se javnosti putem svog instagram naloga i istakao da je ovo velika čast kako za njega tako i za grad Čačak.

„Velika čast za grad Čačak i mene lično. Izabran sam za predsednika Odbora Stalne konferencije gradova i opština za finansije i javnu imovinu, stalni oblik delovanja SKGO, koji se bavi pitanjima iz oblasti lokalnog finansijskog sistema, upravljanja javnom svojinom i sistemom javnih nabavki na lokalnom nivou. Odbor je forum za razmenu iskustava i dobre prakse lokalnih samouprava i daje stručnu podršku i inicijative za formulisanje projektnih predloga i aktivnosti.“ – poručuje Todorović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име