Todorović: Kompletna rekonstrukcija OŠ „Ratko Mitrović“ nakon 50 godina

Nakon što su nastavljeni radovi na rekonstrukciji, obišli smo OŠ „Ratko Mitrović“ u Čačku. U prethodnom periodu došlo je do dopunskih radova koji su se pojavili u toku same rekonstrukcije.“

Dodatni radovi nisu bili neočekivana pojava, pogotovu uzimajući u obzir površinu od 3500 metara kvadratnih koji su bili u veoma lošem stanju. U dogovoru sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, odobreno je još 25 miliona dinara za rekonstrukciju škole. Takođe, sa Kancelarijom će biti napravljen novi ugovor gde će Grad Čačak i OŠ “Ratko Mitrović” definisati novi rok za završetak radova na rekonstrukciji.

Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjem u rekonstrukciju škole uložila je 140 miliona dinara, dok su Ministarstvo prosvete i Grad Čačak izdvojili 10 miliona dinara za sve neophodne uslove za sprovođenje projekta digitalizacije u svim učionicama i prostorijama škole.

Škola je dobila i potpuno nov sistem grejanja na pelet, kompletnu rekonstrukciju fiskulturne sale, sportske terena na otvorenom, ali i komplet rekonstruisano dvorište sa novom ogradom radi veće bezbednosti učenika.

„Ovo je posle 50 godina od otvaranja škole prva kompletna rekonstrukcija. Za iznos od 150 miliona dinara, naš grad će dobiti jedan potpuno nov objekat sa brojnim novim sadržajima koji će našim mladim sugrađanima omogućiti najbolje uslove za sticanje znanja i usavršavanje na njihovom putu ka intelektualnoj izgradnji i uspehu.“ – napisao je Todorović na svom fejsbuk profilu

Izvor: 032info / kabinet gradonačelnika

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име