Todorović: Kupujemo kuće za raseljene Srbe, ne za sirijske migrante. Dveri su promenile politiku prema prognanim Srbima!

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je da je odbornica Dveri Radmila Živković svojevremeno hvalila Akcioni plan za poboljšanje uslova interno raseljenih lica, koji donet je u Čačku u martu 2018. godine, govoreći da je na taj način grad još jednom pokazao svoju humanost. Ali kako stvari stoje Dveri danas potpisuju peticiju protiv raseljenih Srba sa područja Kosova i Metohije kao i Bosne i Hercegovine.

Njemu nije jasno kako se taj plan sada našao na meti kritika lidera te stranke Boška Obradovića, koji je zbog postojanja tog plana pokrenuo potpisivanje peticije protiv naseljavanja migranata na teritoriji Čačka.

Todorović je izjavio da je Akcioni plan donet na sednici Skupštine grada kojoj Boško Obradović nije prisustvovao. Donet je, kako ističe, kako bi grad Čačak uopšte mogao da konkuruše kod Komesarijata za izbeglice i Danskog saveta da bi dobio sredstva za deset domaćinstava na seoskom području, u koja bi se naselila interno raseljena lica sa ratom zahvaćenih područja iz bivše SFRJ, iz Hrvatske, BiH i sa Kosova i Metohije.

„Čak se odbornica Dveri Radmila Živković veoma pohvalno izrazila o tom akcionom planu i rekla da se je on još jednom pokazao humanost Čačka i Čačana. Međutim, samo dve godine kasnije Boško Obradović potpisuje peticiju protiv migranata u gradu Čačku i zamišljenih migrantskih kampova i centara na teritoriji grada, plašeći naše sugrađane da će ti zli migranti, ti nesrećni ljudi, žene, deca i muškarci koji su pobegli zbog rata paliti naše kuće, naša sela, silovati naše žene i majke. Ništa od toga, naravno, nije tačno i naši sugrađani ne treba da budu zabrinuti.

Radmila Živković (Dveri): Do juče podržavala zbrinjavanje interno raseljenih Srba, danas protiv njihovog dolaska u Čačak

Dobili smo 11,2 miliona dinara od Komesarijata, a u tom projektu grad Čačak je učesvovao sa 700.000 dinara. Naši sugrađani, interno raseljena lica iz Hrvatske, Bosne i sa Kosova i Metohije, dakle Srbi, dobiće osam domaćinstava. Dva ugovora već završavamo, a naredne godine će biti useljeni i ostali. Za opredeljeni novac biće kupljene kuće sa okućnicom, kao i oprema za domaćinstvo. U kućama će biti Srbi, hrišćani, ali i da nisu ne bismo imali nikakav problem sa tim. Čačak nikada nije bio i neće biti ksenofobičan grad. Uveren sam da će građani shvatiti da je ovo samo jedna u nizu laži Boška Obradovića i stend ap pokušaj da se nešto politički ućari u njemu veoma poznatim uslovima“ – rekao je Milun Todorović.

Izvor: 032 info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име