Todorović obišao radove na uredjenju kupališta na Moravi

Na plaži u okviru Sportskog centra “Mladost” počeli su radovi na uređenju gradske plaže. Počekom leta, Čačak će nadomak centra imati najlepše kupalište i predivnu zelenu oazu za odmor naših sugrađana.

Za ovaj posao angažovano je čačansko preduzeće “Vibet”, a vrednost projekta je 55.000.000 dinara.

Todorović je tom prilikom izjavio sledeće:

„Naši mladi projektanti i arhitekte su izašli sa predlogom rešenja, na osnovu zahteva građana Čačka koji su u anketi odlučili da je ovo jedan od najvažnijih prioriteta.
Gradsko zelenilo je napravilo katastar stabala i sva postojeća stabla će biti sačuvana, a biće zasađena i nova stabla, jer mi ovaj projekat realizujemo za buduće generacije i decenije koje su pred nama. Moderno parterno uređenje, fontana, igralište za decu, piramida i četiri lokala koje je Grad na javnom pozivu izdao čačanskim ugostiteljima garantuju prijatan boravak svakom posetiocu. Čačak će imati gradsku plažu kakvu zaslužuju njegovi građani.

Foto: Kabinet gradonačelnika

U protekle četiri godine u ovaj deo grada uloženo je oko 240.000.000 dinara, jer su sredstva uložena u radove na atletskoj stazi, u Park mladosti, šetalište na bedemu od Belvija do ulice Bate Jankovića, na kojem se postavlja nova rasveta i mobilijar. Radiće se i krak bedema u dužini od 600 metara ka Košutnjaku.

Kada uredimo prostor gradske plaže, imaćemo femomenalan sadržaj na celom prostoru Zapadne Morave.

Foto: Kabinet gradonačelnika

Obećali smo da će se Čačak spustiti na svoju reku i da ćemo imati prelepe i funkcionalne sadržaje od hale našeg Borca do Košutnjaka.
U prethodnom periodu imali smo značajna ulaganja u Gradski stadion, postavljanje veštačke trave, sistema za zalivanje terena, tribine za gledaoce, pomoćne terene, rekonstrukcuju upravne zgrade, terene za košarku i odbojku, dečija igrališta, teretanu na otvorenom… „

Za nas je najvažniji – Čačak i jedna reka – Morava !

Izvor: 032info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име