Todorović: Simović nasilno pokušava da promeni volju građana, ali neće uspeti, opozicija ima 2.000 glasova manje

Biće ispoštovana demokratski iskazana volja građana, a ona pokazuje da je koalicija “Aleksandar Vučić – Čačak sutra“ ubedljivi pobednik lokalnih izbora u Čačku, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On je rekao da je bilo nekoliko prigovora na izborni proces i još jednom pojasnio da je lista vladajuće koalicije na sva 104 biračka mesta u Čačku imala po jednog kontrolora, a opozicija najmanje pet članova biračkih odbora.

„Svi zapisnici sa glasanja su bili pregledani, potpisani i dostavljeni Gradskoj izbornoj komisiji. Predstavnici opozicije u skladu sa zakonom imaju pravo na uvid u kompletan izborni materijal. Međutim, zakon ne predviđa da izborni materijal može da se fotografiše, fotokopira i dopisuje. Nažalost, imali smo jedno lice koje je ušlo sa hemijskom olovkom i uhvaćeno u obavljanju radnji koje nisu u skladu sa zakonom, da piše ili dopisuje nešto na glasačkim listićima. Zaposleni u gradskoj upravi su ukazali na tu nepravilnost i u najbržem mogućem roku reagovali“ – naveo je Todorović.

On je naglasio da su izbori dokazali da Čačani ne žele da budu protiv svoje države tako što su ubedljivu podršku dali listi broj 1.

„Ogromnom i ubedljivom većinom, sa preko 2.000 glasova više od svih ostalih zajedno, došli smo do velike i ubedljive izborne pobede. Pojedinci iz stranke koja ima četiri odbornika, konkretno Bratislav Simović, pokušavaju da promene volju građana, ali neće uspeti da na silu promene izborni rezultat. On je javan, a i međunarodni posmatrači su potpuno saglasni da je izborni proces u Čačku prošao u najboljem mogućem demokratskom redu“ – istakao je gradonačelnik Čačka.

Po njegovim rečima, Simović i još nekolicina predstavnika opozicije su na najprizemniji mogući način vređali žene zaposlene u Gradskoj upravi, pokušavajući da unesu “nemir i haos“.

„Čačak neće biti faktor rušilaštva kao što je bio slučaj pre 24 godine kada smo kao efekat svega toga imali zatvaranje fabrika u našem gradu i ostavljanje naših građana na ulici“ – rekao je Todorović.

Todorović je istakao i da su na najvećem broju nevažećih listića bili zaokruženi projevi 1 i 7 u isto vreme, iz čega je izvukao zaključak da je upravo koalicija oko SNS imala najveću štetu u neuzimanju u konačan zbir nevažećih listića.

On je naveo i da su rezultati izbora nedvosmisleni da će po njima vladajuća koalicija imati 41, a opozicija 34 odbornika.

Izvor: Morava info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име