Todorović uručio novi ultrazvučni aparat Opštoj bolnici u Čačku

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, posetio je danas Opštu bolnicu u Čačku, izuzetno značajnim povodom, kako bi direktoru dr Miroslavu Sretenoviću i načelnici Odeljenja radilogije, dr Biljani Vučetić simbolično uručio novi ultrazvučni aparat, najsavremenije generacije, koji će u narednim godinama biti od velike važnosti za njihove pacijente.

Tim povodom rekao je da će nastojati da obezbedi još jedan aparat i posetio da je Ministarstvo zdravlja pomoglo otvaranje Angio sale pre tri ipo godine.

„Veliku zahvalnost grad Čačak duguje ministru zdravlja g. Zlatiboru Lončaru, koji je prepoznao potrebe naše bolnice, a posebno renomiranoj kompaniji „Simens“, koja je našem gradu donirala ultrazvučni aparat, čija je vrednost oko tri miliona dinara. Ovaj najsavremeniji uređaj koristiće našim medicinskim radnicima u dijagnostifikovanju teških bolesti, ali pre svega našim sugrađanima i ostalim korisnicima zdravstvenih usluga u Radiloškoj službi čačanske Opšte bolnice.“

„Aktivno radim na tome i verujem da ćemo u narednih nekoliko meseci, obezbediti još jedan ovakav aparat. Intenzivno razgovaramo sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, i Grad je uvek spreman da u skladu sa mogućnostima pomogne zdravstvenom sistemu Srbije. Podsetiću, tako je bilo i pre 3,5 godine kada je otvorena Angio sala, takođe sa najsavremenijom opremom proizvođača „Simens“. Danas u njoj, naši specijalizanti, ali i naši uvaženi doktori zaposleni u Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ prof. dr Dragan Sagić i dr Branko Petrović, sa svojim kolegama, svakoga dana spašavaju živote žitelja Čačka i celog Moravičkog okruga.“

„Nastavljamo dalje! U ovom trenutku, prioritet je borba sa korona virusom, ali uvek moramo voditi računa o osavremenjavanju Opšte bolnice, usavršavanju i zapošljavanju novih kadrova. Vodimo razgovore sa predstavnicima Mnistarstva zdravlja, kako bismo nabavili magnetnu rezonancu visoke jačine, polja od 1,5 Tesla, jer bi na taj način tehnički kompletirali našu Radilošku službu, žilu kucavicu svake bolnice. Na osnovu dosadašnje saradnje, rezultata i poverenja koje smo međusobno izgradili, ubeđen sam, da će se već tokom ove godine, za dijagnostiku jedan od najznačajnijih uređaja, naći u čačanskoj Opštoj bolnici.“ – napisao je Milun Todorović na svom fejsbuk profilu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име