Trifunović: Gradjani će plaćati vodu 11,2% skuplje. Razlog je povećanje cene proizvodnje vode i plata u JP „Rzav“

Odbornici su na današnjoj sednici Skupštine grada raspravljali, izmedju ostalog, na temu poljoprivrednih subvencija, aktivnih mera zapošljavanja, kao i o razlozima za povećanje cene vode.

Pre sednice je održana konferencija za medije i tim povodom je Igor Trifunović, predsednik skupštine, obrazložio razloge za povećanje cene vode.

„O ovoj odluci raspravljalo se na sednici Gradskog veća još polovinom februara, ali su na prethodnom skupštinskom zasedanju te tačke skinute sa dnevnog reda. Razlog je bio što je u jednoj od odluka JP „Rzav” bila stavka u kojoj se navodi da će se poskupljenje vode primenjivati od 1. marta. Odbornici grada Čačka nisu želeli da donose retroaktivno takvu odluku i ona je vraćena na dopunu. Odbornici će danas razmatrati poskupljenje vode sa sistema Rzav u iznosu od 1,01 dinar po kubnom metru, što u procentima iznosi oko devet odsto”, kazao Trifunović za Glas zapadne Srbije.

Prema njegovim rečima to poskupljenje uslovilo je i povećanje cene vode prema građanima koje iznosi 11,2 procenta, što znači da je nepopularna mera morala da bude doneta zbog povećanja troškova proizvodnje vode, a podsećanja radi, preporukom Vlade RS od januara 2021. godine poskupela je i cena rada, što znači da će zaposleni u ovim javnim preduzećima imati veće plate, a to je dodatno uslovilo povećanju cene vode. Na godišnjem nivou to poskupljenje iznosi oko 300 dinara, navodi se na sajtu Glasa zapadne Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име