U Čačku će se graditi pet novih kružnih tokova, evo na kojim lokacijama

U Čačku će u narednom periodu biti izgrađeno pet novih kružnih tokova, koji bi trebalo da ubrzaju saobraćaj na punktovima gde će biti stacionirani. Izgradnja bi trebalo da počne na proleće.

To je najavio direktor JP “Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak, a gradonačelnik Čačka Milun Todorović precizirao je na kojim lokacijama će se kružni tokovi nalaziti.

„Kružni tok kod crkve Svete Marine u Atenici, kružni tok kod skretanja za Pridvoricu u blizini “Dragišine pečenjare“, treći je kod firme “Vibet“ na obilaznom putu u Konjevićima, da bi naša industrijska zona bila protočnija za saobraćaj. Potom, proširenje i izgradnja kružnog toka na kraju Bulevara Tanaska Rajića u Konjevićima i nastavak tog bulevara u dužini od nekih 450 metara i njegovo spajanje sa Moravskim koridorom, odnosno petljom “Baluga“. I na kraju, kružni tok kod rampe u Ljubiću. Sadašnji kružni tok je mali i privremen, a novi treba da bude znatno veći kako bi mogao da prihvati u punom profilu vozila iz Bulevara vojvode Putnika, Bulevara Tanaska Rajića i ulica Milenka Nikšića, Slavka Krupeža i Gvozdena Paunovića. Tu je sada “usko grlo“, dugo se čeka na uključenje i taj kružni tok treba da bude prečnika 41 metar“ – pojasnio je Todorović.

Drobnjak je najavio da će uskoro početi igradnja nove obilaznice – od Ljubića, preko Morave, do Beljine i da izađe u blizini “Dragišine pečenjare“.

„To je veoma ozbiljan projekat i traži velika sredstva, ali ćemo ga uraditi. To je takozvana “severna obilaznica“ – rekao je Drobnjak.

On je istakao i da će bit završena rekonstrukcija puteva koji su doživeli velika oštećenja prilikom gradnje deonice auto-puta od Preljine do Pakovraća.

„Od planiranih 28 kilometara, do sada smo uradili pet, a trenutno se radi još četiri. Potom će biti rekonstruisano i preostalih dvadesetak kilometara“ – naveo je direktor “Puteva Srbije“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име