U Mrčajevcima kvalifikacije za prvi čačanski „Sabor srpske harmonike“

Град Чачак и Туристичка организација Чачка организују први чачански „Сабор српске хармонике“ који ће се одржати 29. и 30. јуна.

Организатори позивају све младе хармоникаше да се пријаве на такмичење чији су основни циљеви промоција и популаризација хармонике у српској народној музици, промовисање квалитетне народне музике, афирмисање уметничког стваралаштва код младих и очување музичке традиције.

„У Мрчајевцима, у суботу 25. маја, очекује нас предтакмичење за Сабор. Након одличние квалификације у Новом Саду на којој је учествовало преко 40 такмичара, очекујемо велики број младих уметника и хармоникаша који ће се борити за титулу најбољег у Србији. У Дому културе у Мрчајевцима, са почетком у 12 часова, такмичари ће изводити коло и песму по избору, а жири, сачињен од најеминентнијих стручњака, оцениће њихово умеће и страст према хармоници. У жељи да ово такмичење прерасте у традиционално и карактеристично за Чачак, користимо прилику да позовемо све заинтересоване младе људе да узму учешће у истом.“, наводе организатори.

Подсетимо, заинетересовани се могу информисати о такмичењу на званичном сајту Туристичке организација Чачка – www.turizamcacak.rs или на број телефона 064/6476916, сваког радног дана од 07 до 15 часова. Пријаве су могуће и на дан предтакмичења, код организатора.
„Викенд иза нас био је резервисан за прве квалификације за Сабор, које су одржане у Медијском центру Радио телевизије Војводе, у Новом Саду. Више од 40 младих хармоникаша надметало се приказујући своје уметничко умеће у музицирању на хармоници.“, додају организатори.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име