U susret mesecu humanosti OŠ „Preljina“ sprovela je akciju „Srcem za Vojku“

Biti human jedna je od najvrednijih karakteristika ljudskog bića. Svako ko je human, pomaže ljudima gotovo uvek, po svaku cenu, i na mnogo različitih načina. Osećanje da je drugima pomogao, ispunjava čoveka i čini ga zadovoljnim.

Svaka jesen, čim zađe u novembar, pored svih darova, najvaljuje i donosi mesec humanosti. Na inicijativu Učeničkog parlamenta učenici i radnici Osnovne škole „Preljina“ prikupili su značajna novčana sredstva namenjena lečenju majke jednog od učenika. Osim obrazovnja učenici u školi treba da razvijaju i osećaj za humanost i društvenu odgovornost.
Ova akcija je jedan od najboljih načina za to.

Veoma je važno, da u ovim vremenima, pogledamo dalje od sebe, i budemo humani prema ljudima kojima je potrebna naša pomoć. „Biti humanitarac, za učenike naše škole znači biti jako dobar čovek, čije kvalitete svako treba da poštuje“, poručili su članovi Učeničkog parlamenta OŠ „Preljina“. U cilju promovisanja solidarnosti i podstivanju razvoja humanosti kod učenika naše škole, u narednom periodu sprovešće se još sličnih akcija.
Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže u akciji i sredstva uplate na sledeće žiro-račune:
Dinarski – 160-6000001614915-66
Devizni – 160-6000001616194-12

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име