U toku izgradnja laboratorije za PCR dijagnostiku

Iza zgrade Mikrobiološke službe čačanskog Zavoda za javno zdravlje u toku je izgradnja mikrobiološke laboratorije za PCR dijagnostiku.

Gradsko rukovodstvo su dočekali zdravstveni radnici koju su poručili da će ova laboratorija omogućiti da uzorci budu analizirani za dva do tri sata. To će umnogome značiti i lekarima i pacijentima.

„Danas smo posetili gradilište na kojem je u toku izgradnja mikrobiloške laboratorije, koja će između ostalog služiti za dijagnostiku pomoću PCR aparata.“ – rekao je Todorović.

Najsavremeniju opremu donirao je Rotari klub Čačak, u vrednosti od 130.000 dolara, dok je sama izgradnja, koja je planirana da bude završena za manje od 3 meseca, finansirana iz budžeta Grada Čačka sa 23 miliona dinara. Nova oprema pruža i mogućnost otkrivanja bakterija koje su uzročnici steriliteta kod žena i kod muškaraca, kao i onih koje uzrokuju lajmsku bolest. Naši sugrađani, kao i stanovnici čitavog Moravičkog okruga, imaće priliku da u Čačku obave analize zbog kojih su do sada morali da odlaze u Beograd.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име