Ugašen požar u fabrici „Sloboda“, evakuisano 350 građana

U Čačku je noć protekla bez novih detonacija i incidenata, nakon što se sinoć dogodila snažna eksplozija u fabrici „Sloboda“, u kojoj je lakše povređeno troje radnika. Požar u fabrici je ugašen, a 350 građana iz obližnjeg naselja je evakuisano. Neki od njih su se vratili u svoje domove. Bespilotne letelice nadletale su krug fabrike. Ulazak stručnih ekipa na teren tek 24 sata nakon poslednje detonacije.

Požar u čačanskoj fabrici „Sloboda“ je ugašen, nakon sinoćnje snažne eksplozije. Dva izviđanja obavila je vatrogasna jedinica kompanije „Sloboda“ i Sektor za vanredne situacije.

Noćas nije bilo detonacija. Vidno je prisustvo policije, parkirana su dva vatrogasna vozila, a bespilotne letelice nadletale su krug fabrike, javlja dopisnik RTS-a iz Čačka.

„Požar je lokalizovan, ugašen i za sada nema naznaka da će se nešto novo dogoditi, ali mi smo preduzeli sve potrebne mere“, rekao je zamenik gradonačelnika Čačka Miroslav Petković za RTS.

U magacinskom prostoru fabrike „Sloboda“ u Čačku sinoć oko 20 časova došlo je do eksplozije. Tom prilikom lakše su povređena tri radnika, uglavnom su to sitne posekotine najverovatnije usled pucanja stakla.

Evakuisano je ukupno 350 građana koji žive u obližnjim naseljima. U hotele je smešteno 11 porodica, odnosno tridesetak građana, među kojima je i sedmoro dece.

Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom, a nemaju drugi smeštaj kod rođaka ili prijatelja. Gradonačelnik ističe da su svi hotelski kapaciteti rezervisani.

Neki od građana koji su noć proveli u gradskim hotelima vratili su se u svoje domove. Tako je jedan stanovnik Čačka koji se vratio rekao da niko nije spavao tvrdim snom i da su se deca trzala.

Od siline detonacija popucala su stakla na prozorima pojedinih kuća koje su najbliže fabrici.

Na licu mesta nalaze se sve nadležne službe. Ulazak stručnih ekipa na teren omogućava se tek 24 sata nakon poslednje detonacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име