Uklanja se poslednja kotlarnica na lako lož ulje

Данас је одржан први радни састанак Пројектонг тима за реализацију пројекта који се тиче замене котларнице на лако лож уље котларницом на гас у Машинско-саобраћајној школи, што је званично означило почетак реализације пројекта, вредног више од 28 милина  динара.

Министарство за заштиту животне средине је за ову инвестицију определило 18 милиона, а Град Чачак нешто више од десет милиона динара.

„Бенефиције овог пројекта су вишеструке. Гледајући са еколошког аспекта, доћи ће до смањеања емисије штетних гасова и смањења аеро загађења у граду, а са са економског аспекта, оствариће се значајне уштеде у трошковима за грејање. Реч о котларници која ради по аутоматском принципу, којом се управља и која се одржава путем даљинског система .У школи ће бити изграђен и топловод који ће бити повезан са постојећим системом грејања“ – рекла је помоћница Марјана Петронијевић.

Ускоро ће почети поступак јавне набавке за извођача радова, а након тога почеће замена која ће трајати 120 дана. Завршетком овог пројекта, у Чачку више ниједна средња школа неће користити еколошки неприхватљиве енергенте.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име