Unija mladih Čačak: Subvencionisati kupovinu bicikla sa po 100 evra

Hajde da svako od nas krene od sebe i svog dvorišta, šta je to što možemo učiniti kako bismo doprineli poboljšanju kvaliteta vazduha?

Za početak možemo početi da koristimo bicikl kao prevozno sredstvo. Sve je više automobila u našem gradu koji svakodnevno izazivaju saobraćajni kolaps, a pronaći parking mesto u prepodnevnim časovima je misaona imenica. Pored toga, znamo da udeo saobraćaja u ukupnom zagađenju vazduha iznosi 6 do 10 posto.

Naše udruženje nastoji da redovnim godišnjim aktivnostima promoviše bicikl kao idealno sredstvo za stvaranje i negovanje zdravih životnih navika, koji za krajni cilj imaju smanjenje emisije štetnih izduvnih gasova i smanjenje gužvi u saobraćaju.

Na našem poslednjem održanom sastanku došli smo na ideju da se odazovemo pozivu gradskog rukovodstva i da damo neki konkretan predlog koji bi doprineo poboljšanju kvalieta vazduha u našem gradu.

Predlažemo da se u okviru budžeta za zaštitu životne sredine izdvoji, za početak,1 200 000 dinara kojim će se subvencionisati nabavka bicikla u iznosu od 12 000 dinara. Na taj način, Grad Čačak će pored svih mera subvencija za zamenu stolarije, zamenu kotlova, ugradnje solarnih panela, postavljanje termičke izolacije, dobiti još jednu konkretnu meru koja se daje građanima na raspolaganje, a sve u cilju očuvanja životne sredine.

Oko detalja i samog načina za sprovođenje ove mere stojimo na raspolaganju našoj lokalnoj samoupravi, jer želimo da damo naš doprinos zajedničkoj borbi za kvalitetniji vazduh.

 

S’ poštovanjem,

Skupština udruženja građana Unija mladih Čačak

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име