Uručen skener najnovije generacije Kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović” 

U kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović”, danas je pušten u rad najsavremeniji Canon CT aparat, koji će zahvaljujući svojoj opciji efikasnog snimanja pluća u visokoj rezoluciji, pomoći bržoj dijagnostici COVID pacijenata. Aparat vrednosti 210.000 evra donacija je naše Fondacije i nastavak naše podrške zdravstvenom sistemu Srbije.

Naš ko-osnivač Novak Đoković lično je uručio donaciju i zahvalio se zdravstvenim radnicima.

“Svesni smo da je epidemiološka situacija i dalje nestabilna i da je zdravstveni sistem ne samo naše zemlje, već i čitavog regiona pod velikim pritiskom, zato je neophodno da se ujedinimo i pružimo im podršku. Hvala svim zdravstvenim radnicima što već skoro deset meseci rade u vanrednim okolnostima i vode borbu za sve nas. Od početka pandemije smo pratili stanje na terenu i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja se trudili da brzo reagujemo i pružimo pomoć onima kojima je to bilo najpotrebnije. Sa ovom pandemijom nam je svima postalo jasno koliko je bitno da budemo spremni i opremljeni za sve izazove i nadamo se da će ovaj skener, ali i sva ostala donirana oprema olakšati rad zdravstvenim radnicima i da će dodatno osnažiti naše zdravstvene institucije”, izjavio je Novak.

Direktor Kliničko-bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović” profesor dr Vladimir Đukić izrazio je veliku zahvalnost na nabavci vredne medicinske opreme.

“U ime Kliničko-bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović”, zahvaljujem se Fondaciji Novak Đoković, Novakovoj porodici i Novaku na ovoj divnoj mašini koja će budućim pacijentima, kada ovo zlo od korone prođe, dati šansu da se kvalitetno onkološki leče. Da pacijenti na ginekologiji i urologiji dobiju najbolju moguću preoperativnu dijagnostiku. U ovom momentu, tokom korone, mi ćemo imati mogućnost da pacijente koji su intubirani, koji su na aparatima za veštačku ventilaciju spustimo bezbedno ovde i oni će za 15 sekundi imati veoma preciznu i dobru dijagnostiku pluća, a i drugih organskih sistema, jer ovaj aparat može da radi i vaskularnu dijagnostiku i druge dijagnostike, što je značajno kod COVIDA-19, jer ne napada samo pluća. Mnogo više od ovog aparata nama znači Novakov dolazak, jer u ovoj borbi, pored hrabrosti koju imamo, treba nam i ta energija, taj pobednički mentalitet”,izjavio je profesor Đukić.

Skener vrednosti 210.000 evra donacija je naše Fondacije i nastavak naše podrške zdravstvenom sistemu Srbije.

Skener vrednosti 210.000 evra donacija je naše Fondacije i nastavak naše podrške zdravstvenom sistemu Srbije.

Naša Fondacija uporedo sa podrškom zdravstvenom sistemu Srbije, nastavlja da obezbeđuje podsticajno okruženje za učenje i rast naših mališana. Do sada smo otvorili 45 vrtića, ali zajedno možemo još više! Pridruži nam se u misiji da svakom detetu u Srbiji pružimo mesto u vrtiću klikom na ovaj link.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar zahvalio se Fondaciji Novak Đoković na svemu što čini za svoju zemlju.

 „U ime građana Srbije bih se i ovom prilikom zahvalio Novaku i Jeleni, i njihovoj Fondaciji jer su zaista od početka ove krize učinili mnogo kako bismo lakše prebrodili posledice pandemije. Država Srbija je samo u poslednjih pet godina uložila u razvoj zdravstvenog sistema, u izgradnju bolnica i nabavku opreme, više nego prethodnih nekoliko decenija. Ali koliko god da ulažemo, pomoć i podrška društveno odgovornih pojedinaca ili kompanija, uvek je dobrodošla. Hvala Novaku što je uvek tu, uz svoj narod, i što se zajedno borimo protiv opakog virusa“, istakao je Lončar.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i naš ko-osnivač Novak Đoković na uručenju skenera.

Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković istakla je da su na početku zdravstvene krize prouzrokovane virusom COVID-19, Fondacija Novak Đoković zajedno sa njenim osnivačima, Novakom i Jelenom Đoković, donirali milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnice i zdravstvene ustanove širom Srbije.

“Nama je jako važno da pomognemo našoj zemlji u borbi protiv COVID-19 pandemije, i u tome su nas podržali i naši partneri i velikodušni pojedinci koji su nam ukazali poverenje da ćemo na najbolji mogući način podržati zdravstveni sistem Srbije. Trudimo se da pomognemo celoj Srbiji, do sada smo naše donacije uručili zdravstvenim ustanovama u Kosovskoj Mitrovici, Kraljevu, Kruševcu, Čačku, Kragujevcu, Ćupriji i Novom Pazaru. U prethodnom periodu smo našu pomoć fokusirali na zdravstvene ustanove u Beogradu, pošto je trenutno tu najkritičnije stanje. Sve naše donacije neophodne medicinske opreme su pažljivo birane u saradnji sa lekarima i u skladu sa njihovim potrebama. Tako je obezbeđen i ovaj skener koji je trenutno najbolji na našem tržištu po preporuci profesora Đukića. Drago nam je i srećni smo što imamo mogućnost da kao Fondacija pomognemo u ovim teškim trenucima, a i srećni smo što imamo takvog osnivača i njegovu porodicu koji su oduvek bili tu kada je teško za Srbiju”, izjavila je Kremić.

Nacionalna direktorka Fondacije, Maja Kremić, istakla je da su sve naše donacije neophodne medicinske opreme pažljivo birane u saradnji sa lekarima i u skladu sa njihovim potrebama.

Nacionalna direktorka Fondacije, Maja Kremić, istakla je da su sve naše donacije neophodne medicinske opreme pažljivo birane u saradnji sa lekarima i u skladu sa njihovim potrebama.

Fondacija Novak Đoković je od početka zdravstvene krize prouzrokovane virusom COVID-19 obezbedila značajan kontingent medicinske opreme. Do sada je uručeno 12 respiratora i 54 klinička monitora Kliničkom centru u Kragujevcu, Opštoj bolnici u Kruševcu, Opštoj bolnici Čačak, KBC-u u Kosovskoj Mitrovici, Opštoj bolnici Ćuprija, i Opštoj bolnici „Studenica“ – Kraljevo, dok je Klinici za pulmologiju KCS-a uručeno 5 neinvazivnih Softflow respiratora i 57 pari antibakterijskih klompi. Fondacija je donirala i 5 miliona dinara Opštoj bolnici u Novom Pazaru za nabavku neophodne medicinske opreme. Takođe, Klinika za Infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije postala je bogatija za Siemens skener sa svom dodatnom opremom. Fondacija je nedavno Institutu za onkologiju i radiologiju KCS i Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj uručila mobilne aparate za dezinfekciju i sterilizaciju površina dok je Klinici za neurohirurgiju KCS donirano šest špric pumpi. 

Najsavremeniji Canon CT aparat, koji će zahvaljujući svojoj opciji efikasnog snimanja pluća u visokoj rezoluciji, pomoći bržoj dijagnostici COVID pacijenata.

Najsavremeniji Canon CT aparat, koji će zahvaljujući svojoj opciji efikasnog snimanja pluća u visokoj rezoluciji, pomoći bržoj dijagnostici COVID pacijenata.

Foto/tekst: Novak Djoković Foundation

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име