Uskoro nova ovlašćenja za komumalnu miliciju. Kazne za nenošenje maske, prelazak ulice van pešačkog…

Komunalna milicija uskoro će pisati kazne na licu mesta: Za masku 5.000 dinara, isto toliko za prelazak ulice van pešačkog

Kazne za nenošenje maski uskoro će pisati i komunalni milicajci i to na licu mesta. Globa za ovaj prekršaj će biti 5.000 dinara.

Kazne za šverc u autobusu su skoro udvostručene. Ali ovo nisu jedine kazne i zabrane sa kojima se sugrađani mogu skoro svakodnevno sresti.

Izmene Zakona po kojoj će komunalni milicajci moći da izriču mandatne kazne za nenošenje maski u zatvorenom prostoru su već odrađene, a na usvajanje Vladi i Skupštini će biti predat 10. novembra i nema sumnje da će biti izglasan.

Dakle, prema budućem zakonu, onaj koga policajac zatekne bez maske u zatvorenom prostoru i napiše mu kaznu imaće mogućnost da odmah ili u roku od osam dana plati upola manje (2.500 dinara) dana ili podnese zahtev za sudsko odlučivanje u tom roku.

Zakonom su već predviđene više kazne za pravna i odgovorna lica koja ne obezbede uslove u svom objektu, poput razmaka između stolova u ugostiteljskim objektima, ili nepostojanja korona redara i one se takođe ne menjaju.

Na jednoj od poslednjih sednica Skupštine grada uvedena je praktično nova, odvojena kazna, za sve one koji nepropisno parkiraju svoja vozila u žutoj traci.

Oni će ubuduće morati da plate 10.000 dinara.

Svi oni koji ne plate parkiranje u zoniranim delovima grada, odnosno im istekne vreme, moraće kao i do sada da plate kaznu ili dnevnu parking kartu od 1.870 dinara. Ukoliko je plate u roku od osam dana imaju 50% popusta – 935 dinara.

Svi pešaci koji pređu ulicu van pešačkog prelaza ili to urade na crveno svetlo moraju da plate 5.000 dinara.

Ako to urade u prisustvu maloletnog deteta kazna je od 15.000 do 30.000 dinara!
Korišćenje mobilnog telefona na pešačkom prelazu može da vas košta 3.000 dinara, a ako je sa vama dete, kazna iznosi od 6.000 do 12.000 dinara.

Za slušalice u oba uha na pešačkom prelazu plaća se 3.000 dinara.
Po tropskim vrućinama skoro da ne možemo zamisliti uobičajeni dan bez klima uređaja. Međutim, ako vam klima kaplje na ulicu preti vam kazna od 5.000 dinara. A isto toliko može da vas košta i ako je bučna pa remeti kućni red.
Za nepoštovanje kućnog reda takođe vam preti kazna od 5.000 dinara. Tu spadaju remećenje kućnog reda, odnosno buka, pušenje na stepeništu i u hodniku, trešenje stoljnjaka kroz prozor…

Za pušenje u javnom prevozu, kao i u bilo kojem zatvorenom prostoru, odnosno javnom prostoru u kojem je pušenje zabranjeno, moraćete da platite kaznu od 5.000 dinara.
Sva lica u automobilu koja nemaju vezan sigurnosni pojas mogu da budu kažnjena sa 5.000 dinara. Ista visina kazne preti i vozačima koji razgovaraju mobilnim telefonima (ako nemaju hends-fri).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име