Vajber imenovao predstavnika za Srbiju

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je u četvrtak pismenu odluku kompanije „Vajber“ sa sedištem u Luksemburgu, kojom ta kompanija imenuje svog predstavnika za Srbiju, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Predstavnici ove kompanije za Srbiju su advokati Zajedničke advokatske kancelarije „Marković Vukotić Jovković“, sa adresom Vlajkovićeva 12, Beograd, navodi se na sajtu Poverenika.

U skladu sa zakonom, tom predstavniku se, uz kompaniju „Vajber“ odnosno umesto nje, Poverenik ili drugo lice može obratiti u pogledu svih pitanja u vezi sa obradom podataka o ličnosti, a u cilju obezbeđivanja poštovanja odredbi ovog zakona.

Imenovanju predstavnika ove kompanije prethodilo je inicijalno obraćanje Šer fondacije, koja je ukazala na istu obavezu.

Navodi se da Poverenik ponovo apeluje na druge strane kompanije koje imaju obavezu imenovanja svog predstavnika u Srbiji, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, da istu obavezu izvrše i time pokažu svest o obavezi poštovanja vladavine prava i privatnosti svojih korisnika u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име