“Vakcinacija na pet punktova u Čačku, čeka nas ogroman posao“

ČAČAK – Glavni problem u Čačku više nisu brojke o broju obolelih i zaraženih, već kako na najbolji način sprovesti imunizaciju stanovništva, izjavio je rukovodilac Radnog tima za sprečavanje širenja epidemije koronavirusa dr Mihailo Luković. On je rekao da su zdravstvene ustanove u gradu dobile instrukcije kako se pripremiti za vakcinaciju stanovništva.

„To će biti ogroman posao. Moramo biti spremni da vakcinišemo od 40 do 50 hiljada ljudi. Taj broj nam garantuje mir i moćićemo konačno da skinemo maske. U tom smislu organizovaćemo pet punktova koji će biti u gradu, a građani će naknadno biti obavešteni o tome gde će oni tačno biti. U svakom od punktova imdežuraće po jedan lekar i dve medicinske sestre“ – naveo je dr Luković.

U organizaciju imunizacije biće uključeni Dom zdravlja, Zavod za javno zdravlje i lokalna samouprava.

„Građani će se pozivati gde i kada treba da prime vakcinu. Sve ovo trajaće minimum dva do tri meseca. To je ogroman posao. Ulazimo u završnu fazu ove borbe. Nadam se da ćemo dobro odraditi ovaj posao i očekujem da će nakon toga biti znatno lakše“ – zaključio je čačanski infektolog.

On je dodao da će građani morati da biraju koju će vakcinu da prime, naglasivši da su sve vakcine kvalitetne i ispitane.

Foto: Pixabay

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име