VAŽNO SAOPŠTENJE – U NEDELJU BEZ BLOKADE U PAKOVRAĆU

ČAČAK – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je sa meštanima koji nezadovoljni sudskim odlukama u vezi sa eksproprijacijom, već neko vreme blokiraju autoput, dogovoreno da ne bude blokade u nedelju, kako su najavili, već će oni u ponedeljak doći na razgovor u Ministarstvu pravde.

„Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, direktor ”Puteva Srbije” Zoran Drobnjak i ja obišli smo danas radove na tunelu Laz na deonici autoputa Preljina – Požega. Tom prilikom, razgovarali smo sa građanima koji su prethodnih dana blokirali autoput na petlji u Pakovraću zbog problema sa isplatom novca za ekspoprijaciju.

Umesto nove blokade u nedelju, građani će u ponedeljak doći na razgovor u Ministarstvo pravde, kako bismo zajedničkim naporima pokušali da iznađemo najbolje moguće rešenje ovog problema.

Republika Srbija je pravna država, a naše sudstvo po Ustavu nezavisno u donošenju svojih odluka. Niko od nas nema legitimitet da utiče na sudske odluke, ali naš je zadatak da budemo uz naše građane i da pokušamo, koliko je u našoj moći, da pomognemo u bržem rešavanju ovakvih problema.

Mislim da je predstojeći sastanak u Ministrastvu pravde od velike važnosti za sve naše sugrađane i da je to jedan od koraka ka rešenju ovog važnog problema“ – poručio je Todorović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име