Više od 50 ekipa takmičilo se na jubilarnoj “Gulašijadi“, evo ko su pobednici

Vikend iza nas bio je rezervisan za već tradicionalnu gastronomsku manifestaciju „Gulašijada“, koja se održala 10. put po redu u Prijevoru kod Čačka.

Organizatori manifestacije navode da je do sada bio prijavljen rekordan broj takmičara u kuvanju gulaša – više od 50 ekipa iz cele Srbije, regiona i drugih krajeva sveta, a preko 200 učesnika u kulturno-umetničkom programu obogatilo je sadržajni deo manifestacije.

Gradonačelnik grada Čačka Milun Todorović otvorio je manifestaciju i pozdravio mnogobrojne učesnike i istakao da ovakve manifestacije mnogo znače lokalnoj zajednici i gradu Čačku.

Ekipa “PDV Inženjering“ iz Valjeva osvojila je prvo mesto u takmičarskom delu, drugo mesto osvojila je ekipa “Gastro fest – Zabrdica“, a treće mesto kafe “Šansa“ iz Valjeva. Za jelo van konkurencije, od egzotične vrste mesa – kengura, nagradu je ponela australijsko-francuska ekipa “Kenguri“.

Organizatori navode da su u kulturno-umetničkom delu programa učestvovala kulturno-umetnička društva iz Čačka – “Dule Milosavljević“, “Radiša Poštić“ i FRA, a u večernjem programu posetioce je zabavljala grupa “Stari grad“.

Organizatori manifestacije su udruženje “Gulašijada 2014“, Mesna zajednica Prijevor, Turistička organizacija Čačka, a pokrovitelj grad Čačak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име