VUKOVA NAGRADA za 2019. pripala Saboru frulaša Srbije „Oj Moravo“

Za naročite rezultate ostvarene na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Srbiji i na svesrpskom kulturnom prostoru, za 33 godine samopregornog rada na negovanju sviranja na fruli i drugim srodnim instrumentima, za očuvanje narodne tradicije i običaja srpskog naroda, za popularizaciju frule među mladima, Sabor frulaša Srbije je dobio IZUZETNU VUKOVU NAGRADU za 2019.

Ostali dobitnici Izuzetne Vukove nagrade su: OŠ „Branko Radičević“ iz Stapara, Đorđe Sladoje, književnik i Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Stevan Mokranjac“ iz Požarevca:
Žiri je dodelio i Vukovu nagradu za 2019. a dobitnici su: Radoslav Zelenović, filmski umetnik, Slobodanka Rakić Šefer, slikar, Dragan Martinović, slikar, Minja Subota, kompozitor i voditelj, Jelena Borović Dimić, kustos i arheolog, Miloš Janković, književnik, Jasmina Ninkov, bibliotekar, Duško M. Petrović, književnik i Miroslav Mika Aleksić, pedagog, scenarista i reditelj.

Foto fejsbuk: Zoran Rajičić

Svim dobitnicima čestitamo i čast nam je da smo se našli u ovako odabranom društvu.
Sledili smo i sledićemo ideju vodilju osnivača Sabora: Miodraga Azanjca, Milovana Pravdića, Radovana M. Marinkovića i Branimira Milovanovića – da pravimo manifestaciju koja će se po svojoj koncepciji i programu razlikovati od sličnih u Srbiji. Hvala svim ljudima koji su sve ovo vreme učesvovali u organizaciji Sabora, hvala organizatorima predtakmičenja širom Srbije, hvala svim dosadašnjim domaćinima i učesnicima u programu, hvala meštanima sela Prislonica, Turističkoj organizaciji Čačka i posebna i najveća zahvalnost našim dragim frulašima – ovo je njihova nagrada i mi ćemo je samo primiti u njihovo ime.“ – rekao je Zoran Rajičić.

Izvor: 032info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име