Za one koji ne razumeju šta znači biti na RESPIRATORU.

Ovih dana na fejsbuku se „vrti“ tekst nepoznatog autora o načinu upotrebe respiratora i o tome kakve posledice ostavlja po zdravlje pacijenata. Tekst ima za cilj da skrene pažnju na ozbiljnost situacije i opasnost koju nosi COVID – 19.

NOSITE MASKE, PERITE RUKE ČEŠĆE I ČUVAJTE SE!

Za početak, NIJE to maska ​​s kiseonikom stavljena preko usta, dok pacijent udobno leži i čita novine. Ventilacija za Covid-19 je BOLNA intubacija koja ide niz grlo i ostaje tamo dok ne preživite ili umrete.

Sprovodi se pod anestezijom 2 do 3 nedelje bez pomeranja, ponekad naopačke, cevi umetnute od usta pa sve do traheje i omogućava vam disanje u ritmu plućne mašine. Pacijent ne može razgovarati, jesti, ili raditi bilo šta prirodno – uređaj vas održava u životu.

Zbog nelagode i BOLA koji osećaju zbog toga, medicinski stručnjaci im moraju davati sedative i lekove protiv bolova kako bi se osigurala tolerancija u cevima onoliko vremena koliko je potrebno. Kao da ste u veštačkoj komi.

Nakon 20 dana od ovog lečenja, mladi pacijent može izgubiti 40% mišićne mase i dobiti traumu usta ili glasnih žica, kao i moguće plućne ili srčane komplikacije.

Iz tog razloga stari ili ionako slabi ljudi ne mogu izdržati lečenje i umiru.“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име