Zahvaljujući firmi Auto Čačak, ovakva fasada Crvenog krsta biće prošlost (FOTO)

Ovih dana se privode kraju radovi na obnovi fasade zgrade Crvenog krsta u Čačku, gde se na iskazanu inicijativu Crvenog Krsta odazvao jedan od vodećih čačanskih privrednika, vlasnik privrednog društva Auto Čačak, gospodin Milenko Kostić.

Zahvaljujući Kostićevim sredstvima u vrednosti od preko pola miliona dinara, već davno oronula fasada na zgradi čačanskog Crvenog krsta je zablistala novim sjajem. Na ovakvo uredjenje prostora koje je, izmedju ostalog, podrazumevalo i radove na elektoinstalacijama čekalo se gotovo tri decenije.

Rekonstrukcija fasade u toku

Inače sam objekat u kome se nalazi sedište ove humanitarne organizacije je izgradjen već daleke 1937.godine, a njegovo renoviranje i ulepšavanje je predstavljalo nasušnu potrebu. Ovo tim više, jer je sa zgrade počeo da opada malter, pa je objekat u takvom stanju bio potencijalni rizik za veliki broj prolaznika a naročito učenika osnovne i srednje škole koje se nalaze u blizini doma Crvenog krsta a tom stazom prolaze prilikom odlaska na nastavu.

„Fasada je bila u lošem stanju. Rekonstrukcija je bila neophodna, ne samo zbog estetskih razloga već i bezbednosnih“ – dodaje sagovornik.

Smatramo da je Milenko Kostić ovakvim potezom još jednom na delu potvrdio svoju posvećenost humanitarnim principima i dokazao spremnost da pomogne, a celokupne radove je izvela gradjevinska operativa ovog uglednog čačanskog privrednika i dobrotvora.

Crveni krst Čačak se ovim putem neizmerno zahvaljuje gospodinu Milenku Kostiću i njegovim saradnicima na ovoj izuzetno velikoj i vrednoj donaciji.

Autorski tekst: CRVENI KRST ČAČAK

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име