Zaključeni ugovori za kupoprodaju stanova

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je u ime Grada zaključio ugovore o kupoprodaji stanova za izbegle i prognane iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, a u okviru Regionalnog stambenog programa, potprojekat 9, koji se nalaze u zgradi na LJubić keju. Od 25 porodica, njih 22 su se odlučile na trajne ugovore o otkupu stanova po veoma povlašćenim cenama, na period od 25 godina.

Foto: 032info, zgrada na Ljubić keju

Podsećanja radi, ključevi od 25 novosagrađenih stanova za izbegle i prognane iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, uručeni su korisnicima u aprilu ove godine. Finansijska sredstva za realizaciju izgradnje 25 stambenih jedinica obezbeđena su kroz donatorska sredstva Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope.

Vrednost donacije je oko 900.000 eura, na koji iznos je Grad Čačak dodatno uložio sredstva u vrednosti od oko 200.000 eura, što se odnosilo na izradu projektne dokumentacije, parterno uređenje, priključke na infrastrukturu do finaliziranja projekta kroz dobijanje upotrebne dozvole i upisa u Katastar nepokretnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име