Započeto postavljanje novogodišnje rasvete u Čačku

Foto: 032info

JP Gradac započelo je postavljanje ukrasne, novogodišnje rasvete u centralnim, gradskim čačanskim ulicama. Za ovu namenu iz gradskog  budžeta opredeljeno je oko 2 miliona i 400  hiljada dinara. Skromnije nego prošle godine, ali dovoljno razloga ima, i pored krize, da grad i ovoga puta zablista tokom praznika i na taj način se obraduju prvenstveno najmlađi sugrađani, poručuju iz JP Gradac.

Od planiranih dva miliona i 400 hiljada dinara za novogodišnje ukrašavanje grada milion i 200 hiljada je opredeljeno osnovnom odlukom o budžetu za montiranje, demontiranje i ispitivanje kvaliteta postojeće opreme. Isto toliko rebalansom budžeta je planirano za nabavku ukrasa za parter, a koji su namenjeni prvenstveno najmlađima.

 

,,Skromno, ali sve postojeće ukrase ćemo postaviti. Ima puno razloga da se praznična atmosfera oseća na našim  ulicama. Jelka je jagodica na torti. Kada završimo sve ulične predmete koji se postavljaju na stubovima javnog osvetljenja u petak ćemo postaviti i novogodišnju jelku. Očekujemo da nabavku novih ukrasa obavimo do 18. decembra do kada će i ti ukrasi biti postavljeni i na Gradskom trgu i u parkovima“, kaže direktor JP Gradac Milan Bojović. U skladu sa situacijom u kojoj se zemlja nalazi neće se ni grad rasipati. Ukrasna novogodišnja rasveta u malom procentu učestvuje u potrošnji električne energije, a uštedi će doprineti i započeta zamena javnog osvetljenja na teritoriji grada, značajna investicija čija je vrednost 360 miliona dinara.

Ukrašavanje je počelo i do božićnih i novogodišnjih praznika zablistaće ulice Župana Stracimira, Gospodar Jovanova, Kuželjeva, Bulevar Vuka Karadžića, Gradski trg, Gradsko šetalište i još neke centralne gradske ulice. Direktor Gradca podseća da je paralelno sa postavljanjem novogodišnje rasvete u toku i postavljanje tri led ekrana na Gradskom  šetalištu u cilju promocije grada Čačka kao prestonice kulture u 2023. i kulturnih sadržaja planiranih tim povodom. Kasnije, led ekrani biće upotrebljeni u komercijalne svrhe. Vrednost ove investicije je 4 miliona dinara.

1 KOMENTAR

  1. Већа корист би била довести у град осушена и трула дебла са околних планина и поделити народу. Коштало би приближно исто а и допринело би очувању природе.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име